Reoveeuuringu järgi levib koroonaviirus Haapsalus laialdaselt

Tartu ülikooli juhitava reoveeuuringu seekordsed tulemused näitavad, et koroonaviirusega nakatunute hulk kasvab lähinädalail hoogsalt veelgi. Olukord on muutumas eriti tõsiseks Ida-Virumaal, kus viirusekogus on kerkinud seni kõrgeimale tasemele.

Haapsalu on kaardil oranž, mis tähendab, et viirus levib Läänemaal laialdaselt. Lihula on kaardil värvunud kollaseks ehk seal on mõõdukas viiruse levik.

Väga suure viirusesisaldusega proovide hulk on suurem kui kunagi varem pandeemia jooksul. Uuringu juhi, Tartu ülikooli antimikroobsete ainete tehnoloogia professori Tanel Tensoni sõnul näitab uuringutulemuste kaart, et koroonaviiruse leviku raskuskese hakkab koonduma Ida-Virumaale. „Olukord on läinud üsna ruttu päris halvaks. Kui Terviseameti andmetest on näha, et Ida-Virumaa on nakatumiste arvu poolest sel nädalal Tartumaa kätte saanud, siis võib arvata, et eelolevatel nädalatel on suurem tõus veel ees, sest nii suurt viiruse kogust pole varem proovidest leitud,“ rääkis Tenson. Eelolevad nädalad ei too leevendust ka Lõuna-Eestisse, kus paari eelmise nädalaga võrreldes on viirusekogus taas kasvanud. Mõnevõrra rahulikum on olukord vaid Lääne-Eestis ja saartel.

„Praegune viiruse leviku pilt peegeldab Delta tüve agressiivset loomust. Viirus levib kiiresti, sest ühiskonnas on rohkelt viirusevastaste antikehadeta inimesi. Kiireim tee selle pealetungi peatamiseks on vaktsineerimine,“ rõhutas Tenson.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
usa
2 aastat tagasi

TERE VAATAJAD TUNNISTI, KUIDAS MA SAIN 300 000 000 USA dollari FINANTSETTEVÕTJA LAENU EELMISEL NÄDALAL E-kiri koheseks vastuseks: drbenjaminfinance@gmail.com Kas vajate ettevõtte asutamiseks või võlgade tasumiseks laenu, {Dr.Benjamin Scarlett Owen} võib teid aidata ka seadusliku laenupakkumisega. Ta on aidanud ka teisi minu kolleege laenurahastamisega. Saate BENJAMIN LOAN FINANCE’i abil oma tühja sularahaautomaadi või krediitkaardi, mis töötab kõigis sularahaautomaatides üle kogu maailma, oma ukselävele. ATM-kaarte saab kasutada sularahaautomaatidest väljavõtmiseks või pühkides, kauplustes ja müügikohtades. nad annavad need kaardid kõigile huvitatud klientidele üle kogu maailma. Kui vajate laenu ilma kulude/stressita, on ta õige laenuandja, kes teie finantsprobleemid ja kriisid täna ära pühib.… Loe rohkem »

peaks
2 aastat tagasi

Peaks ikka inimestele ütlema, KUS need nakatunud avastati, siis teaks sealt eemale hoida….
Med-personalile jõudu ja tervist.

Kohe nii...
2 aastat tagasi

Kohe nii laialdaselt,et oleme oranz mitte punane.

Nnnn
2 aastat tagasi

Minult viidi ka kolmapäeval terve septikutäis proovi😁

Jah
2 aastat tagasi

Kas meil on igas linnas ja asulas reovee uurijad? Kes nad on kus nad on ja palju neid on .

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Jah

Reoveeproove võetakse kõigis maakonnakeskustes, üle 10 000 elanikuga linnades ja vastavalt vajadusele väiksematest asulatest ning kohaliku tähtsusega asutustes. Proovide kogumisel teeb Tartu Ülikool koostööd Eesti Keskkonnauuringute Keskuse ja vee-ettevõtetega, kes linnade reoveepuhasteid käitavad. Reoveeproovide koroonaviiruse jälgede analüüsid tehakse Tartu Ülikooli tehnoloogiainstituudi laborites, kus on olemas vastav tehniline võimekus ja väljaõppega inimesed.
(allikas: ut.ee/et/teadus/koroonaviiruse-seire-reovees)