Galerii: Haapsalus käib leige valimiskampaania

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Malle-Liisa Raigla fotod

Täna keskpäeval, nädal enne kohalike omavalituste valimispäeva olid Haapsalu tänavatel väljas vaid valimisliidu HaRi ja Keskerakonna nimekirja esindajad.

Mõlema nimekirja esindajad püüdsid valijaid kaubamaja juures – HaRi Tallinna maantee poolsel küljel ja Keskerakond poe ukse ees. Teisi erakondi Haapsalu linnapildis näha ei olnud ja ülejäänud poodide ümbrused olid kandidaatidest tühjad.

HaRi oli väljas kahe kandidaadiga – Tõnu Parbuse ja Ülo Kalmuga. Peamiselt püüdsid nende juures pilke heeliumiga täidetud õhupallid, lisaks oli neil kaasas korv kommide ja pastakatega. „Õhupalle jagame esimest korda,” ütles Parbus.

Seevastu Keskerakond oli väljas telgi ja rohkete kandidaatidega. Nemad õhupalle ei jaganud, vaid vestlesid kandidaatidega, jagasid visiitkaarte, pastakaid, komme ja helkureid. „Ma annan kõige ilusama kandidaadi pildi,” ütles erakonna linnapeakandidaat Malle Õiglas ja jagas enda pildiga visiitkaarti.

Ka teised Keskerakonna kandidaadid rääkisid oma põhilistest soovidest, mida Haapsalus muuta.

Kohaliku omavalitsuste valimispäev on tuleval pühapäeval, 17. oktoobril. Eel- ja e-hääletus algab esmaspäeval.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hea Okkupant
2 aastat tagasi

Et jagatakse õhupalle see on arusaadav: kõik nende lubadused ka lõhkevad pärast valimisi, nagu õhupallid, potsti! ja vot on teile keskmine sõrm, kuni järgmise korrani

Tiit
2 aastat tagasi

See enda kiitmine ,,kõige ilusam” maksab koha. Tühisus ise, kes sellist valib.

Jaan
2 aastat tagasi

Seda mula ja lubadust kuulsin ka ja kui küsisin kes teid seni on seda kõike keelanud teha. Siis tuli sama mulin nagu alat, et teised ei lase ja nii edasi .

Ei usu enam neid pastakajagajaid enam.

...
2 aastat tagasi
Reply to  Jaan

teised ei lasegi ju, kõik õige. Seda nimetatakse demokraatiaks ehk maakeeli väga aeglane edasiliikumine läbi lõpmatute vaidluste ja kompromisside. Mis te arvate, et EKRE oli nõrk, et ei suutnud enda kõiki valimislubadusi täita? Ei olnud, lihtsalt partnereid oli kaks ja ainuotsustamine oli ju välistatud, lükati ikka päris palju asju tagasi, olulisemad olid presidendi otsevalimine, piirivalve, illegaalne immigratsioon, traditsioonilise perekonna kaitse referendum jne. Viimane teema viis neid isegi valitsusest minema.

ja nüüd
2 aastat tagasi
Reply to  ...

siis saavad üksinda valitsema või?!

...
2 aastat tagasi
Reply to  ja nüüd

seda pole kunagi varem juhtunud, et keegi Eestis ainuvalitseja on. Ehk oli see esimese Wabariigi ajal, kui tehti võimu saamiseks arreteerimisi jms, aga nüüd ei teagi. Refid vast on pikka aega dikteerinud olukorda, korra oli võnge ja see tõmmati kohe maha. Kas pole ohumärk teie jaoks, et midagi on valesti, et demokraatiat tegelikult ei olegi meil?

...
2 aastat tagasi
Reply to  ja nüüd

mitte keegi ei saa ju. See selge

Tohohh
2 aastat tagasi
Reply to  ...

No miks nüüd rääkida, et teised ei lasknud? Kui koalitsiooni minnakse, siis koostatakse ju koalitsioonileping ja kõik osapooled kirjutavad alla, mis nendele oluline ja millest nad kuidagi ei loobu. Või tahate öelda, et kesikud ja IRL sundisid EKRE-t valitsusse.

Jälgija
2 aastat tagasi
Reply to  Tohohh

Teiste suuremad lubadused täideti enne EKRE oma ära. Näiteks IRL-i teise samba reform (Keskerakond sai ka midagi suuremat, kuid ei mäleta enam mida). Seejärel eemaldati valitsusest korruptsiooniga vahele mitte jäänud erakonnad IRL ja EKRE. Ja siis peale seda moodustas Korruptsiooniga pahuksis olev erakond uue valitsuse koos teise korruptsioonierakonnaga.

EKRE referendumi ja presidendi otsevalimiste teema ära jätmiseks oldi valmis kõigeks. Mäletate kindlasti kõik, et Reformierakonna saadikutelt tulid ettepanekud arutada Venemaaga liitumise küsimust ja arutada ka NATO-st välja astumist.

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Tohohh

Kas te ei saa aru millestki või? Või ei mäleta mis värk nende lubadustega oli? Egas rahval pidigi lühike mälu olema, egas muidu teatud tsükli tagant valimisi ei korraldataks, aga ma poleks uskunud, et nii lühike on, pole aastati möödas veel viimasest riigipöördest.

Sass S
2 aastat tagasi

Selle korra pastakad veel saamata , ju jääb valimine ka ära .

...
2 aastat tagasi

lugesin algul kogemata, et käib vaktsikampaania. Viirus on nii pähe juba löönud, ajakirjanduslik ajupesu hakkab vilja kandma.

Romet
2 aastat tagasi

Ma pole isegi kuulnud, et selline debatt toimus. Kus ja millal see oli? LE küll mingit infot pole olnud.

Nimi
2 aastat tagasi

Oleks oodanud otseülekannet linnapeakandidaatide depatist mis toimus, aga mitte pe*setki.

...
2 aastat tagasi
Reply to  Nimi

Milleks seda ülekannet tarvis on? Keegi ei konkureeri ju tegelikult.