Reoveeuuring näitab koroonaviiruse ühtlast levikut

Tartu ülikooli juhitava reoveeuuringu sellenädalased tulemused näitavad, et viirus on ühtlaselt üle Eesti laiali. Lõuna-Eestis on viirusekogus mõnevõrra vähenenud, samas on Kesk-Eestis suure viirusekogusega asulaid juurde tulnud. Hiiumaa on jätkuvalt koroonaviirusest vaba.

Haapsalu on kaardil märgitud oranžiga ehk reovee järgi on Haapsalus viirus laialdaselt levinud. Viimase nädalaga on Läänemaale lisandunud 35 nakatunut. Reedel Läänemaale ühtegi nakatunut ei lisandunud, neljapäeval tuli juurde 13 nakatunut.

Läänemaal on kolle Vormsi koolis, kus on kokku kümme nakatunut. Palivere koolis olnud kolle on Terviseameti Läänemaa vaneminspektori Lea Kiisi sõnul rahunemas ja sinna uusi nakatunuid lisandunud ei ole.

Kiis lisas, et Läänemaa haigestunud on viiruse saanud väga erinevatest allikatest, kuid haiglaravi ei vaja keegi. Enamik Läänemaa haigestunuid on, nagu üleüldiselt Eestis, vaktsineerimata.

Möödunud nädalavahetusel Haapsalus olnud nostalgiapäevad ei ole nakatunuid toonud. „Praegu ei ole laekunud. Loodame, et läks hästi,” ütles Kiis. Ta täpsustas, et ka teistest regioonidest ei ole tulnud infot, et keegi nakatunutest oleks öelnud, et käis ka nostalgiapäevadel.

Reovee uuringu juht, Tartu ülikooli antimikroobsete ainete tehnoloogia professor Tanel Tenson avaldas heameelt, et suurt viirusekoguse kasvu pole viimastel nädalatel toimunud. „See pilt laseb arvata, et uute nakkusjuhtumiste lisandumine püsib ka järgnevatel nädalatel üsna sarnane praegusele,” selgitas Tenson.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments