0

Hosby külas oli tahmapõleng

Tuletõrjuja mõõtis soojuskaameraga korstnasisest temperatuuri. Foto: Urmas Lauri
Hosby küla elamu korstnas oli intensiivne tahmapõleng. Foto: Urmas Lauri

3. septembril kell 10.40 teatati häirekeskusele, et Lääne-Nigula vallas Hosby küla ühe elamu korstnas on intensiivne tahmapõleng.

Korstnapõleng vaibus ja päästjad jälgisid sündmust kohapeal. Inimesed ohus ei olnud. Päästeamet paneb majaomanikele südamele, et kutseline korstnapühkija peab eramu kütteseadmeid hooldama vähemalt üks kord viie aasta jooksul.  Vajalik on hoone küttesüsteem sisepindadele kogunenud tahmast puhastada. Väljastki tuleb kütteseade kriitilise pilguga üle vaadata, kas see on talve tervelt üle elanud või vajab pottsepa parandustöid. Päästeamet koduohutuse eestseisjana soovitab kütteseadmete hooldamine alati usaldada kutselisele korstnapühkijale või pottsepale.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz