3

Läänemaale uusi koroonaviirusega nakatunuid ei lisandunud

Koroonatestimise telk. Foto: Andra Kirna
Koroonatestimise telk. Foto: Andra Kirna

Ööpäeva jooksul analüüsiti kümne läänlase koroonaviiruse teste, millest ükski ei olnud nakkusega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on 58,7. Selle näitajaga on Läänemaa maakondade võrdluses 11. kohal. Kõrgeim on näit Pärnumaal (223,9) ja madalaim Saaremaal (36,3), Eestis keskmiselt on haigestumus 107,8.

Üle Eesti analüüsiti ööpäeva jooksul 3119 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 222 ehk 7,1% testide koguarvust. Uutest nakatunutest 117 inimest ehk 77% on vaktsineerimata. 11 nakatunu vaktsineerimiskuur on pooleli.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 96 inimesel. 62 uutest Harjumaa haigusjuhtumitest on Tallinnas.

Pärnumaale lisandus 40, Tartumaale 25, Võrumaale 13, Ida-Virumaale 10 ja Põlvamaale 7 uut nakkusjuhtu. Jõgeva- ja Lääne-Virumaale lisandus 6, Viljandimaale 5, Valgamaale 3, Rapla- ja Saaremaale 2, Jõgevamaale 1 uus positiivne testitulemus. Teistesse maakondadesse uusi nakkusjuhte ei lisandunud. 6 juhul rahvastikuregistri järgne elukoht puudus.

Ööpäeva jooksul avati 6 uut COVID-19 haigusjuhtumit, haiglaravi vajab 37 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 55 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 16 inimest (44%). Haiglaravil viibivatest patsientidest 2 inimest ehk 5,7% on vaktsineeritud.

Ööpäeva jooksul manustati 5521 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 630 435 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 556 158 inimesel. Täisealiste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 56,8%.

Läänemaal on vaktsineerimiskuur lõpetatud 9686 inimesel, kuur on pooleli 761 läänlasel.

Vähemalt ühe doosiga on vaktsineeritud 61,05% Läänemaa täisealisest elanikkonnast, kogu elanikkonna vaktsineerimise hõlmatus on Läänemaal 51,1%.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kosmopoliit
kosmopoliit

Ootame bluusitulemused ära!

maestro
maestro

Haapsalu on puhas linn.
Eestimaad ootab 1. septembril 1111 viirusekandjat!

Mida v.
Mida v.

Sa inimene ei tea palju viirusekandjaid üldse kokku on. Enamus ei lähe iga köhatamise peale suure hirmuga testima ju.

wpDiscuz