Penijõe pisikesed kõred ootavad toiduks lehetäisid

Kaie Ilves

kaie@le.ee

 

Pisikesed kõred. Urmas Lauri foto

Penijõe konnatalitaja Martha Katariina Luigujõe kutsub inimesi üles tooma kõrekasvandusse pisikestele juttselg-kärnkonnadele lisatoitu – lehetäisid, mis kõrelastele väga maitsevad.

Täisid ei ole vaja lehtede küljest lahti saada. „Kõige parem on tuua nad koos oksakeste ja lehtedega,” ütles Luigujõe.

Kuigi konnakasvanuses kasvatatakse kõredele ise toiduks putukaid, on lehetäid vahelduse mõttes hea roog. Luigujõe ootab lehetäitoojaid täna õhtul kell 18 Penijõe mõisa kõrval asuva konnamaja juures. Kes sel ajal tulla ei saa, võib seda teha varem – väljas on kogumiskast, kuhu saab oksakesed täidega pista. Oksad ja lehed tuleks üle vaadata, et seal ei oleks sipelgaid, sest neid väikesed kõred pelgavad – pööravad otsa ringi ja põgenevad.

Penijõe konnamajas kasvatatakse kudunööridest kõresid ja viiakse nad loodusesse, et nende asurkondi taastada. Kullesed elavad konnamajas vannides, juba jalad alla saanud konnpojad õues tarandikes.

Kõiki lehetäitoojaid ootab tänutäheks ekskursioon ja võimalus ise konnapoegi toita.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Meiks
2 aastat tagasi

Äkki ei alustaks täna seda teemat.Lehetäid on tuleviku energia ,eriti Homo Sapiens ´liigi jaoks.Ise eelistaksin tulevikus tarvitada neid , kui mingeid Läänemere vetikaid või karpe.