Koit Uus annetas erakondadele 60 000 eurot

BNS

Ärimees Koit Uus. Arvo Tarmula

Tänavu teises kvartalis annetas Bigpanki omanik Parvel Pruunsild 100 000 eurot oma koduerakonnale Isamaale ning kevadel Haapsalu uksetehase maha müünud ärimees Koit Uus annetas mõlemale võimuerakonnale – Reformierakonnale ja Keskerakonnale – kummalegi 30 000 eurot, kirjutab Postimees.

Enam kui 10 000 eurose annetuse tegi Reformierakonnale ehitusettevõtja Aivar Tuulberg – 25 000 eurot. Täpselt 10 000 eurot tuli Tarmo Tammelt ja Arle Mölderilt. Isamaa veel kaks suuremat annetust: Jaanus Vool ja Toomas Luman andsid kumbki 10 000 eurot.

Kokkuvõttes sai eelmises kvartalis enim raha Isamaa, 135 765 eurot, järgnes Reformierakond 126 014 euroga. Keskerakond on viimase aasta vältel kogunud annetusi ja liikmemaksu languses – 75 142 eurot on kolm korda vähem kui eelmise aasta viimases kvartalis.

EKRE kogus 30 041 eurot, nende puhul on tähelpanuväärne see, et annetuste tegijaid olid kokku 1541, teiste erakonde puhul algab annetuse tegijate arv 153 inimesest Roheliste puhul ning ulatub 836-ni Reformierakonna puhul.

Sotsiaaldemokraatlik erakond sai kokku 25 675 eurot, mis on ka nende puhul poole aasta nigelaim tulemus. Eesti 200 ja Rohelised said kokku vähem kui 10 000 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.s
3 aastat tagasi

Annetuse eest võiks päiksetöusuvalitsus ledvalgusteid osta, juhib ta meid ju sinna kus päike ei paista…

Kummaline maailm
3 aastat tagasi

Annetamine kõlab nagu heategevus, kuid antud juhul pole see kindlasti nii. Pigem on tegu investeeringuga, sest “annetuse” eest oodatakse vastuteeneid.

Legaalne altkäemaks
3 aastat tagasi

Ikka-ikka Porto ja Rollo parteidele, kellele siis veel!

Kah kutsar
3 aastat tagasi

Selle rahaga saaks metsa tänava korda teha lõpuks!
Kus su mõistus on, koit!

Nojaa, aga
3 aastat tagasi
Reply to  Kah kutsar

mismoodi ta teiemeelest sealt oma raha siis tagasi saab? Teeb Metsa tänaval liiklemise tasuliseks või?

tibla moodi äri
3 aastat tagasi

see ikka rohke nagu juuda või tinbla moodi ärimees. kõigepealt varastatakse. siis erastatakse. siis müüakse ja hangeldatakse. aga rahvas elagu vaesuses.

Ahsoo
3 aastat tagasi

Mida ta varastas? Teised tahaks ka teada. Paistab, et politsei isegi ei tea. Vargad istuvad meil vabariigis tavaliselt trellide taga…moosivargad.

tublid poisid
3 aastat tagasi

nii ostetakse rahvalt röövitud uksetehase müügist saadud raha eest eesti poliitikat

Vanaema
3 aastat tagasi

Oru rahvamaja lava kardinad oleks võinud parem osta kui raha üle ääre ajab.

?????
3 aastat tagasi

Mida talle vastu pakutakse?

SaeMees
3 aastat tagasi

Olen kuulnud, et tal vanamees oli kõva küüditaja Linnamäel omal ajal… 🤪

SaeMees
3 aastat tagasi

Legaalne poliitikute Ära ostmine… 🤪 😍