Kevin Sakson osaleb Eesti koondise U23 EM-il

Elen Freivald

elen@le.ee

Eesti U23 koondis. Foto: Marko Mumm
Eesti U23 koondis. Foto: Marko Mumm

Kadrioru staadionil saavad 8. juulil alguse kuni 23. aastaste kergejõustiku Euroopa meistrivõistlused, kuhu pääses Eesti koondise koosseisus 21 noorsportlast. Esindatud on ka Läänemaa juurtega kuulitõukaja ja kettaheitja Kevin Sakson.

„Võistluste ametliku normatiivi täitis 14 sportlast, kuid tänu Eesti korraldajamaa staatusele lisandus koondisesse wildcardi saanutena veel seitse sportlast,” ütles kergejõustiku U23 EM-i Eesti koondise juht Kristel Berendsen. Ta lisas ka, et tulemused jäid napilt normatiivi alla, kuid neile sooviti anda teine võimalus.

„Mitmeid Eesti koondisesse jõudnud noorsportlasi oleme viimasel ajal näinud tipptulemusi tegemas ka Eesti täiskasvanute vanuserühmas. Meie noored tõid ka 26.-27. juunil toimunud Eesti meistrivõistlustelt mitmeid medaleid,” lisas Berendsen. Sakson sai meeste 7.26kg kuulitõukes tulemusega 16.09m teise koha. Lisaks meeste 2kg kettaheites samuti teise koha tulemusega 53.23m.

Eesti kergejõustikuliidu presidendi Erich Teigamäe sõnul ootab siinne kergejõustiku kogukond saabuvaid nädalaid suure elevusega. „On erakordne ja ajalooline aeg, sest kahel järjestikusel nädalavahetusel toimuvad just Tallinnas Kadrioru staadionil selle aasta Euroopa kergejõustiku kaks kõige suuremat sündmust – U23 EM ja nädal hiljem U20 EM. Kohal on nende vanuseklasside tänased tipud ja tulevased tähed. Kutsun kõiki omadele kaasa elama!” ütles Teigamägi.

Suurvõistlus toob Tallinna kokku üle 1000 sportlase üle kogu Euroopa ja võistlusprogramm ning piletiinfo on leitavad Tallinn 2021 kodulehel. Euroopa meistrivõistluste U20 vanuseklassi koondise koosseis kinnitatakse nädala pärast.

Võistlusi korraldab Eesti kergejõustikuliit koostöös Euroopa kergejõustikuliidu, Tallinna linna ja kultuuriministeeriumiga.

Kergejõustiku U23 EM-i Eesti koondisesse kuuluvad:

 • Karoli Käärt – 100m
 • Lilian Turban – kõrgushüpe
 • Marleen Mülla – teivashüpe
 • Lishanna Ilves – kaugushüpe
 • Eliise Anijalg – kolmikhüpe
 • Annika Emily Kelly – vasaraheide
 • Gedly Tugi – odavise
 • Katre Sofia Palm – seitsmevõistlus
 • Karl Erik Nazarov – 100m
 • Henri Sai – 100m
 • Martin Täht – 110m tõkkejooks
 • Kenro Tohter – 110m tõkkejooks
 • Lukas Lessel – 400m tõkkejooks
 • Eerik Haamer – teivashüpe
 • Kevin Sakson – kuulitõuge ja kettaheide
 • Kunnar Erich Viisel – odavise
 • Ken-Mark Minkovski – 200m
 • Karl-Oskar Pajus – 400m
 • Karel-Sander Kljuzin – 800m
 • Andry Soo – 5000m
 • Hendrik Lillemets – kõrgushüpe

Lisaks asuvad Eesti koondise meeskonnad võistlustulle ka teatejooksudes:

 • 4x100m – Karl Erik Nazarov, Henri Sai, Ken-Mark Minkovski, Lukas Lessel
  ja Robin Sapar
 • 4x400m – Karl-Oskar Pajus, Robin Sapar, Kaido Kossas, Märt Riso ja
  Jakob Keller
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments