Politsei pani pühade ajal reidi käigus puhuma 1435 juhti

Puhumisreid Uuemõisas. Foto: Arvo Tarmula

Neljapäeva ja reede hommikul pani Haapsalu politsei puhuma 1435 autojuhti, kellest kolmel tuvastati joove ja nende suhtes alustas politsei väärteomenetlust.

Suurema osa, 942 juhti pani politsei puhuma reede hommikul. Reedel ületas kahe juhi joove lubatud piirmäära.

Lisaks põhjustas neljapäeval 51-aastane mees varalise kahjuga liiklusõnnetuse. Mercedez-Benzi sõiduautot juhtinud mees sõitis vastu parkivat sõiduautot. Mehel tuvastati alkoholijoove ning tema suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Haapsalu politseijaoskonna patrulltalituse juht Meelis Laurmann ütles, et üldiselt möödus Läänemaal jaaniaeg politseile üsna rahulikult. „Suurim erinevus eelnevate aastatega oli see, et ööl vastu 24. juunit sai politsei mitu öörahurikkumiste väljakutset. Kuna sel ajal öörahu ei kehti, siis nautisid pidulised valju muusika saatel täiel rinnal jaaniööd. Õnneks pidutseti vastutustundlikult ning politseile ühtegi teadet märkimisväärsetest vahejuhtumitest ei tulnud,” ütles Laurmann.

Jaanipühad tõid politseile kokku 33 väljakutset. Kolmel korral alustati kriminaalmenetlust kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel.

22. juunil sai politsei teate, et Haapsalus aiamaal tekkinud sõnavahetuse käigus lõi 33-aastane mees oma tuttavat 60-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 33-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Kaks päeva hiljem, 24. juunil, teatati politseile, et Haapsalus Tallinna maanteel lõi seni tuvastamata isik 22-aastast meest, kes sai viga. Samal päeval tuli teade, et Martna osavallas keldriboksis ründas 30-aastane mees oma tuttavat. Mõlema juhtumi üksikasjad on selgitamisel.

Lisaks registreeriti jaaniajal veel 27 väärtegu, neist 26 korral ületasid autojuhid lubatud piirkiirust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ohoh
2 aastat tagasi

seekord päris head numbrid.. eeldus oli et ikka mitukümmend kätte saadakse. pole tekkinud ega teki ka eesti liikluskultuuri suhtes usaldust eriti pühadeajal

Hmm
2 aastat tagasi

1435 juhti kellest kolmel oli joove! See on küll väga väga väike osa ju. Kui palju aga kulus maksumaksja närve ja raha, et selline ettevõtmine kinni maksta? Pealegi politseiametnikud võinuks enamuses kodus jaanipäeva nautida, mitte tööl olla. Mõne rumala joodiku käitumise tõttu, aga tuleb seda siiski teha kahjuks. Mis paneb täis peaga inimese rooli taha istuma, sellest ma aru ei saa. Jood siis joo, mida sa sõidad ringi joppenpuhh!

Majaomanik
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Politsei pühadel koju!!!???!!! Selle nn mõttehiiglase järgi võiks terve riigi pühadeks välja lülitada!?

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

Õpi loetud tekstist aru saama!

Tohoh
2 aastat tagasi

Joob täis ja siis kätega kallale!? Ma juba arvasin, et selline komme on ammu aegade unustusse jäänud, aga ei. Mõni on veel vanasse aega kinni jäänud või siis lihtsalt koolis vähe käinud.