Galerii: raudteejaamas põles eksponaat (täiendatud 13.12)

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13

Malle-Liisa Raigla fotod

Täna hommikul veidi enne kella üheksat sai päästeamet teate, et Haapsalu raudteejaamas põleb eksponaat.

Päästjate saabudes põles raudteejaamas lahtise leegiga üks dresiin. Päästetööde juhi Alari Oruste ütles, et tuli sai lokaliseeritud mõne minutiga ning suuremad kustutustööd said tehtud 10-15 minutiga. Pärast seda tegid päästjad järelkustutust.

Oruste sõnul hävis vagunis olnud puitosa täielikult. Millest tuli alguse võis saada, Oruste öelda ei osanud, kuid ütles, et pealtnägijate sõnul mängisid enne vagunis lapsed.

„See on üks variant, aga täpse põhjuse selgitab välja uurimine,” ütles raudteemuuseumi juht Talis Vare. „Ise ei sütti midagi põlema, ikka süüdatakse.”

Neljapäeva keskpäeval olid põlenud dresiini ümber pandud lindid. Vare sõnul on kõigile kolmele dresiinile plaanis lähiajal aed ümber panna. Samuti tuleb väljaarvutada kahju suurus ehk dresiini kordategemise hind. Hinnanguliselt läheb see maksma 10 000 eurot.

Eesti Raudtee annetas 2017. aastal kolm dresiini muuseumile, millest üks täna põles.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maakas
2 aastat tagasi

Kas nende pisikeste pättidega tõesti midagi ette võtta ei anna? Pidevalt loen, kuidas üks Haapsalu teismeliste kamp surnuaias laamendab, rimi parklas sigadusi teeb, inimeste autosid kraabib jne jne. Nüüd siis hakkavad asju põlema panema. Halloo politsei, äkki ikka teeks midagi!

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Maakas

Mingisugune nooremapoolne noorsoopolitsei ametnik nagu tekkis ju mingi aeg, aga suuremat tolku sellest vist ei ole!? Ei teagi

Porollo
2 aastat tagasi

nn. AGU
Saame kokku

lapsed
2 aastat tagasi

mingid varateismeealised või kohe päris allameetrised
mõlemal juhul võib öelda noorus on hukas, viimase korral lihtsalt ei anna kahjutki sisse nõuda

Pöörmeseadja
2 aastat tagasi
Reply to  lapsed

Kui süüteo toimepanijad on tuvastatud ja süüdi mõistetud, siis saab kahjud sisse nõuda küll. Alaealiste puhul vastutavad alati lapsevanemad ja neilt need ka sisse nõutakse, isegi kui see eeldab vanemailt neile kuuluva vara osalist või täielikku realiseerimist, sh auto, korter vms. See võiks olla lapsevanematele mõtlemiskoht. Kui kasvatada ei oska, tuleb maksta ja mõnikord mitte vähe.

haige
2 aastat tagasi

pidevalt noored nende otsas turninud. ise samamoodi. ei ole aga endale ega eriti kellegile teisele seni tulnud pähe need maha põletada.

Pamp
2 aastat tagasi

Ilmselge süütamine. Politseid loomulikult kuskil pole ja noorte pättidega nad tegeleda ei viitsi, sest milleks, kui palk 1500€ kätte, hommikul kl 9 tööle, kl 15 koju.

ma ka ei viitsiks
2 aastat tagasi
Reply to  Pamp

trahv mis alaealistelt sisse nõuda saab ei kata isegi toda paberimajandust mis menetlusest tekib, kahjunõue läheb aga rongi omanikule

Pöörmeseadja
2 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Teadlik süütamine 100%, otseses tahtluses või kavatsetuses pole kahtlustki. Lihtsalt kalmuküünlaga mängimisest nii kiiresti selline tulemöll taolises objektis tekkida ei saa. Paraku tähendab see ka seda, et linnas on noored püromaanid liikvel, kel hammas juba verel. Tasub tähelepanelik olla ja oma vara kaitsta.

See
2 aastat tagasi

püromaanlus hakkab lapseeast peale! Mõni ei saa eluaeg nii elada, et üle päeva oma hoovis midagi (plasti, pakendeid, vanu kaltse jne.) ei põletaks. Vaatamata sellele, kas väljas on +30 või -25

aiai
2 aastat tagasi

keegi peab rahakotti kergendama hakkama. loodan et pärast vanemad panevad oma tulejumalatel näpud põlema

andres
2 aastat tagasi

Mis te jaurate,kaameraid raudteejaam täis.Kui tuvastate oletatavad süütajad,nõudke kulud sisse.

jaa
2 aastat tagasi
Reply to  andres

pildid, nimed avalikuks. kui juba sellises eas võõras vara julmalt põlema pistetakse on kõigil õigus teada kellega tegu

Triibik
2 aastat tagasi

Päris jube lugu-selline on siis meie tulevik. Küll politsei nad kätte saab,tüüpidel on tihti kalduvus selliste seatempudega sotsmeedias hoobelda.Ja poleks vist eriline kulutus kõigile akendele pleksiklaas panna ning ka mõni kaamera vaguneid valvama…

Ise oled
2 aastat tagasi

ise oled vagun