Pürksi käsitöönaised peidavad tikanditesse Noarootsi mustreid

Ivika Eller ja Marika Adman on Pürksi kortermaja keldris sisse seadnud käsitöökoja, kus valmistavad praegu peamiselt Noarootsi arhailise mustriga rannapontšosid.

„Mõtlesime, et suvi tuleb ja rannas oleksid sellised pontšod väga head,” rääkis Adman.

Elleri ja Admani sõnul saab pontšot kasutada päevituslinana, ka võib selle sisse pugedes riideid vahetada.

Eller lisas, et tegelikult sobivad pontšod kõikjale – ka sauna ja lihtsalt kodus olemiseks. „Mu poeg kannab seda 24 tundi päevas,” ütles ta. Eller kinkis ühe pontšo oma mehele, kuid hakkas seda hoopis ise kasutama: „Sellega on nii mõnus kodus olla.”

Pontšodele on masinaga tikitud Noarootsi muster. „Et me siin suure valla servas ära ei kaoks,” ütles Adman. „Me ei saa neile peale kirjutada „Noarootsi”, aga peidetult on see kirjas – kes teab, saab aru,” lisas Eller. Noarootsi vanad mustrid said käsitöönaised rannarootsi muuseumist ja seadistasid need tikkimismasinale.

Lääne Elu külaskäigu ajal oli naistel parasjagu käsil pontšode juurde pearätikute õmblemine – Eller õmbles rätiku kokku ja Adman lasi servad overlokiga üle. Hiljem saavad ka pearätikud Noarootsi tikandid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments