Teejuht iseseisvuse taastamise aastapäeva tähistamiseks

Elen Freivald

elen@le.ee

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Tänavu on Lääne-Nigulas kõige rikkalikum pidupäeva kava, Haapsalu seevastu piirdub vaid traditsioonilise mälestamisega Vabadussamba juures.

Laupäeval, 20. augustil täitub Eesti vabariigi taasiseseisvumisest 31 aastat ning Läänemaal toimuvad mälestusüritused, kontserdid, uksed avavad ka kodukohvikud. Lääne-Nigulas on ürituste valik niivõrd laiahaardeline, et kõikjale jõudmiseks peab juba varakult liikvel olema. „Kõik on eripalgelised, ei ole ainult isamaalised,” ütles Lääne-Nigula kultuuri-ja spordinõunik Varje Paaliste.

Enne lõunat toimub Lääne-Nigula Vabadussamba juures tänuhetk, seejärel pidupäevakontsert Kullamaa kultuurimaja esisel, kus esinevad Kullamaa rahvatantsurühmad, Lihula naiskoor Leelo, hobikoor Ei või olla, Kullamaa Muusikaseltsi vaskpilliansambel. Noarootsis, Hara sadamas toimub kalurite päev ning Rõude külamajas on Üdruma ja Rõude tantsupäev. „Meil on väga palju asju kavas ning ka väga erinevates kohtades,” ütles Paaliste.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.s
1 aasta tagasi

Tänu kajakalda elektribörsile mattub Eesti pimedusse ja teejuht kulub marjaks ära…

Jah
1 aasta tagasi

Vabadus vait olla ja kõik.

millisest iseseisvset te räägite
1 aasta tagasi

millisest iseseisvusest te räägite? võõrväed on vabastamise ja rahu hoidmise sildi all eestis sees nagu nõuka ajal, kehtiv võõras raha, religioon pole ka oma, majansus teenindab juutide trahandus süsteemi, koole suletakse, kutuurimaju pannakse kinni, ülikoolid ei teeninda kohalikku majanduse huve, kohalikke küüditatakse soome tööle, maksukoormus on selline nagu kehtiks orjanduslik kord

ütle sa nüüd
1 aasta tagasi

Äkki pingutad oma jutuga üle. “Lase nüüd tripid veidi lõdvemaks”, nagu ütles kohtunik Ants Tael Katrin Karismaale saates tantsud tähtedega. Kui kõik on nii nagu vanasti, siis pole ju tähtsust missugune ühiskonnakord on..peaasi, et nupp nokib ja jalad maas kuhu toetuda.

kahjuks
1 aasta tagasi

ongi selline väikerahva saatus, iga suurem võib liiga teha ja ülbitseda

ütle sa nüüd
1 aasta tagasi
Reply to  kahjuks

siis peame meie, väikesed, olemagi arukad ja nutikad. Aga millegipärast kargame nagu tige mesilane karule turja, lootes et mesinik tuleb oma suitsulõõtsaga. Tegelikult olen ma arg mesimumm ja suur nahahoidja ning hindan rahus elamist- annan päkkadele tuld kui asi tuliseks läheb. issanda loomaaed on suur nagu teame.

kahjuks
1 aasta tagasi

pole pugemine kõige parem inimese omadus, aga rahaga saab kelle tahes ära osta

ütle sa nüüd
1 aasta tagasi
Reply to  kahjuks

Pugemist ,kiibitsemist , mett mokale määrimist harjutame me juba lapsest saati, et me käsi ikka hästi käiks-isegi seminarid teenindajatele õpetavad seda..aga rahaga on see lugu, et oleneb palju küsitakse-ega raha pole rukis.ja kõige suurem võlg on tänuvõlg. Aga aitab lõõpimisest.Elu on tõsine asi, aga ta ei tohi muutuda surmtõsiseks.