Ööl vastu pühapäeva tuleb kella keerata

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Pühapäeval, 28. märtsil kell 3 tuleb kellaosutid nihutada ühe tunni võrra edasi.

Suveajale lähevad üle kõik Euroopa Liidu liikmesriigid, kuna siseturu ühtse toimimise huvides kehtib kogu Euroopa Liidus ühine kuupäev ja kellaaeg suveaja alguse ja lõpu kohta. Talveaeg algab taas oktoobri viimasel pühapäeval kell 4, siis nihutatakse kellaosutid ühe tunni võrra tagasi.

Eestis mindi suveajale üle 1. aprillil 1981, kuid aastatel 2000–2001 Eestis suveaega ei kasutatud. 2002. aastast on Eesti läinud suveajale üle märtsi viimasel pühapäeval kell 3, kui kellaosutid tuleb nihutada ühe tunni võrra edasi. Suveaja lõpp on olnud oktoobri viimasel pühapäeval kell 4 ning siis tuleb kellaosutid nihutada ühe tunni võrra tagasi.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
?????
2 aastat tagasi

Tobedus tuli ja enam lahti ei saa, peaaegu nagu koroona!😆

vingu viiul
2 aastat tagasi
Reply to  ?????

Ole nüüd-inimene harjub kõigega. Lüpsjad kunagi rääkisid, et piimaandjad veidi segaduses, ei taha sunnikud esimestel päevadel piima kätte anda ning trambivad tagajalgadel..aga pärast võtavad nemadki muutused omaks ning kõik läheb nagu vanasti-lüpsa teisi nagu kaupmees põllumeest.