3

Puise ninal on paarimeetrised jäävallid

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jäävallid Puises. Foto: Urmas Lauri
Jäävallid Puises. Foto: Urmas Lauri

Viimane suur sula ning nädalavahetuse tormine ilm tegi Väinamere suures osaks klaariks. Läänekaarte tuuled puhusid mitmele poole randadesse kõrgeid jäävalle. Lahtise mere piir on nädalavahetusega nihkunud juba Rukkirahust Rohuküla sadama poole. Matsalu laht on seni veel jääs.

Puise nina ja Kakrarahude vahelisel madalikul on paarimeetrised jäävallid. „Vastu maja õnneks ei tulnud, jäi seekord üsna kaugele,” ütles Puise Nina talu perenaine Leili Jõgisoo. „Kui meie tornist vaadata, siis on hästi näha,” soovitas peretütar Piret Nõmmik.

Just praegu on hüljeste – nii viigrite kui ka hallhüljeste – poegimisaja tipphetk. Viigritele on stabiilne jää ülitähtis, nad otsivad rüsijäävalle ja teevad sinna oma poegimiskoopad. Viigritele on kõige tähtsam, et jää püsiks märtsi lõpuni. Rannas olevad hülgepojad inimese abi ei vaja.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
eksole
eksole

vot, millest kõik uudiseid kirjutada saab! uskumatu…

Pook
Pook

Need tuleb kiiremas korras ära likvideerida. Töötukassal peaks olema valmis 500 töötut, kes kirkade ja labidatega loodusõnnetuse ära likvideeriksid. Tööjõu puudusel lisada veel Käsu spetsialistid kuvaldade ja mootorsaagidega.

Asunik
Asunik

On ka lähemal neid valle, Topu sadamas näiteks.

wpDiscuz