Urmas Sukles: me oleme sõjas ja see sõda on nähtamatu vaenlasega

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalu linnapea Urmas Sukles rõõmustas rangete piirangutega koroona-aasta lõpul alluvaid lisatasuga. Arvo Tarmula
Haapsalu linnapea Urmas Sukles rõõmustas rangete piirangutega koroona-aasta lõpul alluvaid lisatasuga. Arvo Tarmula

Haapsalu linnapea Urmas Sukles kirjutas sotsiaalmeedias, et koroonaviiruses on nähtamatu vaenlane, kellesse ei tohi nõrgalt suhtuda.

“Meil on sõda viirusega, ütles “Ringvaate” saates Eesti kiirabi peaarst Raul Adlas. Eelmine aasta oli viiruserindel Eestis ja Haapsalus/Läänemaal suhteliselt rahulik, välja arvatud olukord Saaremaal. Täna oleme jõudnud situatsiooni, kus haiglates olevate inimeste kui ka meie seast lahkunute arvud on võrreldes eelmise aastaga kordades suuremad.

Neljapäeval läheb Eesti jälle lukku. On ka viimane aeg. Kriisis tuleb vastu võtta konkreetsed otsused ja enam venitada aega ei ole, sest viirus on väga, väga ohtlikult tunginud Eestimaale.

Kui eelmisel aastal oli Läänemaa ja Haapsalu üks hoitumaid piirkondi, siis praegu oleme nii öelda piiri peal, me saame hakkama, on üksikud kolded, aga veel ei ole viirus meie ellu tapvalt tunginud.

Mul on teile, head Haapsalu ja Läänemaa inimesed, suur palve.

Me oleme sõjas ja see sõda on nähtamatu vaenlasega, kes võib olla igal pool ja selleks, et see vaenlane ei saaks meist võitu, peame me ründama teda ja ta kahjutuks tegema! Meie relvad on maskid meie hingamisteede ees, desovahendid meie kätel, distantsi hoidmine teistest inimestest ning vaktsineerimine!

Meid ootab ees minimaalselt 1-2 väga keerulist kuud, aga kui me suhtume oma vaenlasesse, viirusesse lõdvalt, siis ei taha isegi mõelda, mida halba võib veel meiega juhtuda ja kui pikaks võib eriline olukord venida!

Loodan, et vaktsineerimisega saame kiirelt järje peale, sest see on meie tugev relv vaenlase vastu!

Soovin teile/meile head tervist,kannatlikkkust ning kiiret võitu viiruse üle!” kirjutas Sukles.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Manna Liisa
2 aastat tagasi

Eile tahtsin osta Uuemõisa Benust kiirtesti – ei ole.

Mõtleja
3 aastat tagasi

Hr linnapea, äkki teie hääl jõuab paremini sinna üles ja suudaksite edastada, et vajame kiiresti kiirteste. Millegipärast ei jõua see soov kuidagi asjapulkadeni! Aidake palun!

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Mõtleja

Kas olete ise kirjutanud oma soovi asjapulkadele?

Kenka
3 aastat tagasi

Herr Sukles sa olid ju karnauga sõjas aga tõmbasid tagasi… mis on kael ei kandnud jama temaga välja?

Kadrioru Päikesekuninganna
3 aastat tagasi

Sukles jäljendab D.Trumpi, kes täpselt sama väljendit kasutas Hiina-viiruse kohta.

hmm
3 aastat tagasi

siiski vastupidi oli!

noh
3 aastat tagasi

siis tuleb LGBD-lased rindele saata, kõigepealt paraadid, siis pappide õnnistus ja siis haiglasse siibritassijaks

See
3 aastat tagasi

on tösi. Sellest räägib Piibel, et meil ei ole maadlemist liha ega verega vaid taevaaluste kurjuse jöududega.

Jüri
3 aastat tagasi

Lasteaeda viia laps ainult hädavajadusel. Ok. Aga kas lasteaiatasu peame siis ikka maksta,nagu siiani,kui olen last planeeritult kuu aega kodus hoidnud? See annaks kindlasti tulemust,kui linnavalitsus tuleks niipalju vastu,et kodus olevate laste eest märtsis raha ei küsiks! Osad vanemad viivad lapse just seetõttu aeda,et maksma peab nagunii.

Oot misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Jüri

sellepärast viivad, et peab maksma!? Et nagu kohustus oleks selle tõttu? Absurdijutt

Jüri
3 aastat tagasi
Reply to  Oot misasja

Muidugi pole kohustus,aga see motiveeriks inimesi laps koju jätta,kui pääseks ka lasteaiamaksust-tööle ju minna ei saa,kui lasteaialaps kodus või tuleb leida hoidja jne. Kui te, kodanik ,pole asjaga kursis,siis ärge kommenteerige!

Oot misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Jüri

kordan veelkord: ei ole kohustust viia, kui isegi makstud on. See on sama, et kui maksan teleteenuse eest, siis pean kindlasti see kuu telekat vaatama!? Asi pole ju üleüldsegi rahas, vaid viiruses. Ma lapsevanemana ei kujutaks ette, kui mul on võimalus väike laps koju jätta, aga ma ei jäta, sest makstud on lasteaiakoht ja viirus pole nii oluline, kui see maks. Muidugi on hea, kui linn vastu tuleks, aga muu jutt on teil küll imelik minumeelest.

Georg
3 aastat tagasi

Arusaadav võrdlus.
Pigem käib võitlus inimeste hoolimatuse, irrogantsuse, empaatia puudumisega. Selle tühise osa inimeste pärast, kes hoolimatult käituvad saame nüüd kõik neid piiranguid “nautida” .

En.
3 aastat tagasi
Reply to  Georg

Viiruse maaletoojaks on ühe huvitava haiguse kandjad. Jüri Makarov kirjutab Objektiivis: “„Ebanormaalset reisitungi nimetatakse dromomaaniaks, mis 2000. aastal lisati ka „Psüühiliste häirete diagnostika ja statistika käsiraamatusse“. Dromomaaniat kirjeldatakse kui kontrollimatut vajadust reisida. Inimesed, kes dromomaania all kannatavad, on võimelised ohverdama oma töö ja perekonna ning kulutama üle oma võimete – kõike seda vaid selle nimel, et kogeda üha uusi elamusi,“ – väitis intervjuus väljaandele Lonely Planet sotsiaalpsühholoog Michael Brein.”…….. Ma asendaks siin sõna ‘perekond’ laiemalt ‘rahvaga’. Praegusel segasel ajastul peaks iga välisreis olema põhjendatud vältimatu vajadusega, nii et naasmisel 2 nädalat kasvõi oma raha eest isolatsioonis istuda tunduks lillepeona. Viiruse… Loe rohkem »

Kadrioru Päikesekuninganna
3 aastat tagasi
Reply to  En.

Makarov kirjutab tgl reisihaigust põdevast eba-adekvaatsest president Kaljulaidist, see on loo mõte