Õpilased: Ergart Männik oli aus ja väärikas treener

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kõrge vanuseni elanud Ergart Männik tegi Haapsalust arvestatava maadluskeskuse, mida tunti terves suures Nõukogude Liidus. Foto: Arvo Tarmula

Kõrge vanuseni elanud Ergart Männik tegi Haapsalust arvestatava maadluskeskuse, mida tunti terves suures Nõukogude Liidus. Foto: Arvo Tarmula

Reedel lahkus 92. eluaastal meie hulgast teeneline maadlustreener ja Haapsalu vapimärgi kavaler Ergart Männik (18.3.1928–5.3.2021).

Läänemaal Oru vallas Vedra külas sündinud Männik on ise meenutanud, et spordipisiku sai ta Oru koolist. Nooruspõlves harrastas ta kergejõustikku, mängis võrkpalli ja tegeles tõstmisega. Kuigi harjutamistingimused olid toona kehvad, tuli ta 1949. aastal Läänemaa meistriks kuulitõukes.

Kolm aastat oma noorusest viibis Männik nõukogude vangilaagris, sealt 1953 naastes alustas ta treeneritööd Haapsalu spordikoolis. Esialgu tegutses ta võrkpalli-, kergejõustiku- ja tõstmistreenerina, kuid 1957. aastast pühendus maadlejate treenimisele. 1973 sai Männikust Eesti NSV teeneline treener.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments