Kolded teevad aselinnapea murelikuks

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Läänemaa koroonakõver on pööranud tõusule ja enam ei saa me kiidelda sellega, et Läänemaa nakatumise näitaja on Eesti üks madalamaid.

Neljapäeva ja reedega lisandus Läänemaale 30 koroonaviirusega nakatunut – neljapäeval 21 ja reedel 9. Sama aja jooksul testiti viiruse suhtes 204 läänlast ehk nakatunud oli 14,71% testitutest.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 748, mis on seni kõrgeim Läänemaa haigestumuse näit – viimase nädalaga on see enam kui kahekordistunud.

Terviseameti andmeil on Läänemaal kolm koroonaviiruse kollet – kõik need on Haapsalus ja kõigis neis on üle kümne nakatunu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Täpsustan
3 aastat tagasi

Suurem osas nakatumisi tekib siiski läbi oma pere, kolleegide ja teiste, kellega reaalselt läbikontaktis ollakse. Kohati jääb arusaamatuks see, tahan ikka täpselt teada, kus need koroonapositiivsed on. Kolded, milleks loetakse alates 5 nakkumisjuhtumist, on nii Terviseameti kui kohaliku lehe poolt kõigile teatavaks tehtud. Kuna terviseandmed on delikaatsed isikuandmed, siis ei ole ka tööandjal nt õigus teada saada, mille alusel töötajale töövõimetusleht väljastati. Kui Terviseamet helistab ettevõtte esindajale, et teada anda ettevõttega seotud inimese positiivsest proovist, siis selle inimese nime ei avaldata. Lähikontaktsete teavitamine on eelkõige koroonapositiivsete enda kohustus.

meedik
3 aastat tagasi
Reply to  Täpsustan

Nimed peab avalikustama, et teised end hoida saaksid nakatunute eest.

võta teadmiseks
3 aastat tagasi
Reply to  meedik

Kuule sina meedik, kui jääd kogemata sellesse haigusesse, siis kirjuta enda kohta siia terve artikkel, kui vana, mis nimi, kus elad , kus töötad, siis teaksime kogu linnaga sinust eemale hoida

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  meedik

Mis kasu on võõrast nimest?

Luisa
3 aastat tagasi

Preagu peaksid kõik inimesed olema nn ühe mütsi all. Laulupeol laulame küll isamaalisi laule, mis räägivad Eestimaast, eestlusest, kuid nüüd, kus tõesti reaalselt vaja ühte hoida ja mitte pidu panna ning pisut omaette olla…Vaatan, et viimastel aegadel on kuskilt tulnud palju rumalaid inimesi, ei tea, kas see on toidust või tähtede seisust – igatahes kurvaks teeb.

Taavi
3 aastat tagasi
Reply to  Luisa

Jah, hoiame reaalselt ühte, siis nakatume kõik võrdselt – edasi kommunismile!

Pamp
3 aastat tagasi

Nagu aru saan, siis teevad kolded muret ühele aselinnapeale. Neid peaks kokku olema 3 aselinnapead. Järelikult kahele aselinnapeale need muret ei tekita.

Covid
3 aastat tagasi

Üks on Nurme vabrikus, teine on jalka klubi, kolmandat ei tea.

Elanik
3 aastat tagasi

Kus need 3 Haapsalu kollet on?

meedik
3 aastat tagasi
Reply to  Elanik

See ongi põhiküsimus, et inimesed teaksid end eemale hoida, aga seda ei avalikustata. Nii see nakkus vaid laieneb.

Linlane
3 aastat tagasi

Ja kahjuks on nii, et kui rahva käitumismuster ei muutu, ei muutu ka koroonamuster ja koldeid tulebki aina juurde. See, mis toimus eile õhtul peale kella 20 ühes Haapsalu vanalinna ringiäärses kohvikus, tekitas ennast leebelt väljendades- nördimust: palju inimesi ühes ruumis koos, söök, jook, muusika, tants… Õnneks märkas varsti tekkinud peomeeleolu ka politseipatrull, kes kokku kogunenud rahva oma teed saatis. Pead norgus( kellel rohkem, kellel vähem) nad teele igatahes asusid(kelle samm kindlam, kellel mitte nii kindel). Kui keegi arvab endast teistest parem olema, kui mõni kohvik arvab, et temal on kaasteelistega võrreldes eriluba kriisi süvendada, kui pealinlased arvavad, et tulevad… Loe rohkem »

2. elanik
3 aastat tagasi
Reply to  Linlane

siit järeldus – nendesse kohvikutesse ei lähe ka siis, kui covidit pole.

Arvos
3 aastat tagasi
Reply to  2. elanik

Miks politsei koolides peadpidi koosolevaid õpilasi laiali ei saada?

võta teadmiseks
3 aastat tagasi
Reply to  Arvos

kuhu ta peaks nad saatma, õue tuule ja tormi kätte või. Lapsed õpivad ja neid on klassides rohkem kui üks

Arvos
3 aastat tagasi

Neil lastel on olemas ju kodud?

Heino
3 aastat tagasi
Reply to  Linlane

Mine nuta Kaja Kallasele, saate koos feministide klubis EKREt kiruda koroona vallandamise puhul.

vanasti
3 aastat tagasi

tegelesid kolletega pottsepad

Äkre
3 aastat tagasi

Muredel ei ole riigijuhtimises kohta. Argem laske ennast mõjutada ühe poliitilise liikumise loodud libatunnetest mis eksisteerivad vaid nende endi peades. Tuleb minna vaid edasi ja lippu kõrgel hoida.

oh hullu
3 aastat tagasi
Reply to  Äkre

Kas sa kuulud mingisse uude kiiksuga isikute parteisse või poliitilisse liikumisse et su peas eksisteerib tohutu libatunnete kogum. otsi õigel ajal abi.