Iga kuues testitud läänlane kannab koroonaviirust

Foto: Pixabay

See nädal on Läänemaale toonud 38 uut koroonaviirusega nakatunut. Testitud on 241 läänlast ehk positiivsete testide osakaal on sel nädalal olnud Läänemaal 15,77%.

Kolmapäeval ja reedel lisandus kümme nakatunut, teisipäeval ja neljapäeval kaheksa ning esmaspäeval kaks.

Koroonaviiruse reovee seireuuringu järgi jätkub suur nakatumine ka järgmisel nädalal üle kogu Eesti. Kui nädala eest oli Haapsalu märgitud kollasega ehk reovee järgi oli viirust Haapsalus mõõdukalt, siis sel nädalal on Haapsalu värvunud punaseks ehk viirust on reovees palju.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on Läänemaal 372, mis on Eesti maakondadest madalaim näitaja. Näidult järgneb Läänemaale Põlvamaa (454) ja Viljandimaa (468). Kolmes maakonnas on näit üle 1000 – Ida-Virumaal (1048), Harjumaal (1091) ja Saaremaal (1496). Eestis keskmiselt on viimase kahe nädala haigestumus 100 000 elaniku kohta 887,75.

Reede hommikul vajas haiglaravi 510 patsienti, neist oli Läänemaa haiglas üheksa patsienti. Reede pärastlõunal vajas haiglaravi veel üks patsient.

Reede hommikuks oli Läänemaal vaktsineerimine lõpetatud 675 inimesel, vähemalt ühe doosi on saanud 1232 inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maakas
3 aastat tagasi

Mul on üks näide “inimlikust eksitusest” – eakas viidi suure vile saatel koroonaga haiglasse, mõne päeva pärast lasti sealt välja -ups! polnudki koroonahaige, oli vaid eksitus! Aga kes maksab kinni eaka enda ja tema perekonna närvikulu ajal, millal nad teadsid et on tegemist koroonaga?! Kardan, et selliseid juhtumeid on veelgi ja see kajastub ju selles iga tunni tagant riigiraadios ette loetavas statistikas, mille eesmärk on ilmselgelt inimeste paanikasse ajamine. Kellele küll ja miks seda vaja on? Kas keegi oskab vastata? Mis toimub? Samuti see “vabatahtlik” vaktsineerimine, kus kooli juhtkond paneb töötajad fakti ette et kas lased ennast vaktsineerida või lõpetame… Loe rohkem »

Pamp
3 aastat tagasi

Kuna eesti rahvas on toesti nagu lambakari, siis pole enam millegile imestada.
Rahvas vilistab koige peale. Koik vanalinna pubid, soogikohad rahvast pilgeni tais.
Istuvad hunnikus koos. Kas toesti ei voiks yhe kuu kannatada ja siis ehk olukord paraneks, aga ei, rahval poogen.

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Siis oled sa ka ise üks lammas

Nimi
3 aastat tagasi

Isegi kui Läänemaal ainult mõni nakatunu päevas lisandub, siis mujalt toodud haiged ju haiglas ja reovees see ka kajastub.

Lugeja
3 aastat tagasi
Reply to  Nimi

Kirjas et haiglas vaid üheksa patsienti, aga haiglasse jõuab vähem kui kümnendik kõgist teadaolevatest nakatunutest. Nende tegelik arv on palju suurem.

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

Need üheksa on ju kõik mujalt toodud.

KodanikS
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Ja haigla töötajad ju Haapsalu inimesed. Kes garanteerib, et nad edasi ei tassi viirust. Mul üks naaber ka haiglas tööl, hoian temast eemale.

Jüri
3 aastat tagasi
Reply to  KodanikS

Enamus ju vaktsineeritud!