Teatrid ja kinod peavad uksed sulgema, koolid on distantsõppel märtsi lõpuni

BNS

Valitsus otsustas pikendada kehtivadi piiranguid märtsi lõpuni, lisaks peavad söögikohad uksed sulgema kell 18, kinod ja teatrid pannakse kinni ning kaubanduskeskused kehtestavad ise täiendavad piirangud.

Peaminister Kaja Kallas ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et koroonaviiruse levik on endiselt väga kõrge. „Peame murdma nakatumisahelad,” sõnas Kallas. „Seetõttu oleme sunnitud kehtestama uusi piiranguid,” ütles peaminister ja lisas, et uute piirangute kehtestamine on möödapääsmatud.

Kallase sõnul otsustas valitsus teadusnõukogu ettepanekul pikendada koole puudutavaid piiranguid märtsi lõpuni. See tähendab, et 1.-4. klassid jäävad endiselt kontaktõppele, vanemad klassid jätkavad kaugõppes.

Sportimine on siseruumides lubatud ainult individuaaltreeninguna. Välistingimustes jäävad senised kehtima piirangud.

Kallase sõnul peatab valitsus siseruumides avalike ürituste korraldamise. See tähendab, et märtsi lõpuni sulgevad uksed kinod, teatrid, spad, saunad, veekeskused ja ujulad ning korraldada ei tohi konverentse. Välitingimustes on lubatud üritusi korraldada kuni kümneliikmelistele gruppidele.

Toitlustuskohad peavad uksed sulgema kell 18, kehtib 2 pluss 2 reegel ning 50 protsendi täituvuse nõue. Kaasamüük jääb lubatuks.

Kallase sõnul on kaubanduskeskused esitanud valitsusele oma ettepanekud enesekontrolliks. keskused on lubanud välja lülitada wifi, võtta tööle täiendavalt turvatöötajaid, viia ära istumiskohad, lõpetada degusteerimised.

 

Uued piirangud:

  • Üldhariduskoolides, kutsekoolides ja kõrgkoolides jätkub kuni märtsi lõpuni distantsõpe. Piirangut ei kohaldata üldhariduskoolide 1.–4. klassi õpilastele, samuti hariduslike tugiteenuste ja konsultatsioonide osutamisele.
  • Avalike ürituste korraldamise siseruumides on keelatud, sealhulgas ei ole alates märtsist neli nädalat lubatud kinoseansid, kontserdid, teatrietendused ja konverentsid. Spaad, saunad, veekeskused ja ujulad jäävad kinni, lubatud on sportimine individuaaltegevusena.
  • Välitingimustes on avalikud üritused ja avalikud koosolekud lubatud, kui on tagatud osalejate arv kuni 10 inimest rühmas ning tagatud peab olema, et kokku ei puututa teiste rühmadega. Avalikke üritusi ei tohi korraldada ajavahemikus kella 22.00-st kuni 06.00-ni.
  • Toitlustuskohad peavad kohapeal teeninduseks sulgema uksed õhtul kella 18-st, kehtib 2+2 reegel ning 50% täituvuse nõue.
Valitsus jätkab arutelu piirangute osas täna pärastlõunal.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
elisa
3 aastat tagasi

resto: ” … õhtul kella 18-st ”
Täna? Homme? Esmaspäeval?

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  elisa

Kaasa toitu müüa võivad ikka kauem ma arvan. Ok saan aru, et korra kuus käiakse väljas söömas. Iga nädal? Kas kodus ei osata süüa teha või viitsita?

No ja
3 aastat tagasi

Muide, ka algklasside õpilane saab viirust edasi kanda. Ja arvestades seda, et klassis istub 25 õpilast, saab see väga edukas olema. Kokkuvõttes täiesti jaburad piirangud. Arusaamatu,mida nii saavutada üritatakse. Aga näha on, et valitsusel otsustusjulgus puudub.

KodanikS
3 aastat tagasi
Reply to  No ja

Haapsalu koolides õnneks viirust pole. Saab näha, mis peale vaheaega toimuma hakkab.

Hea Okkupant
3 aastat tagasi

Ühe sõnaga hakkas tegevus kolmanda maailma sõda, nagu kinos – jube viirus, keda oht on 2(kaks) %… Facepalm…

jäta vahele
3 aastat tagasi
Reply to  Hea Okkupant

Miks Sa ei kirjuta nii, et sellest oleks võimalik aru saada?