Ööpäevaga lisandus 405 positiivset testi, Läänemaal uusi nakatunuid ei olnud

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 4558 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 405 ehk 8,9% testide koguarvust.
Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 197 inimesel. 159 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.
Tartumaale lisandus 48, Ida-Virumaale 34, Pärnumaale 31, Järvamaale 21, Viljandimaale 14 ja Raplamaale 11 uut positiivset testi. Valgamaale lisandus 8, Võru-, Jõgeva- ja Lääne-Virumaale 7, Saaremaale 6, Põlvamaale 4 ja Hiiumaale 1 uut nakkusjuhtu.
Läänemaale ei lisandunud ühtegi uut positiivset testi. 9 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.
Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 531,5 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 10,8%.
Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 43, haiglaravi vajab 404 patsienti.
Eestis on COVID-19 vastu vaktsineerimisi tehtud kokku 37 230, kaks doosi on saanud 9597 inimest.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Miks
3 aastat tagasi

tekitatakse pidevalt seda koroonapaanikat?!?! Vaid mõned päevad, kui uus valitsus tekkis, sai selles puhata.
Mida see annab, kui kogu aeg neid nakatunuid ja surnuid loetakse? Kui, siis võiks igal hommikul näiteks öelda ka seda, kui palju eelmisel ööpäeval on surmasid enesetapu, südame- ja veresoonkonnahaiguste, vähi, praegusel hooajal ka gripi jne. põhjusel.

Maakas
3 aastat tagasi

On pisut veider, et iga päev korrutatakse riigis valitsevast pandeemiast, aga Haapsalus saab end testida ülepäeviti ja siis ka vaid paari-kolme tunni jooksul. Kui on tõsine vajadus, tuleb Tallinna testima minna. Kas eriolukorras ei peaks testimisvõimalus siiski parem olema? Praegu jääb küll mulje, et las need tõbised ootavad, meil aega küll. Jah, tõbine ise võib ju koju jääda, aga temaga koos elavad inimesed käivad tööl või koolis edasi ja kui see test siis ükskord tehtud saab ning positiivne juhtub olema, on lähikondsed paar päeva jõudnud suure hulga inimestega kokku puutuda. Väga veider suhtumine terviseameti poolt.

Maakas
3 aastat tagasi
Reply to  Maakas

Arvestada tuleb ka sellega, et Haapsalus ei testi end vaid linna enda elanikud, vaid ka kõik ümberkaudsete külade ja alevite elanikud. See raadius on päris suur, kust Haapsallu on lühem maa sõita kui Tallinna.

maestro
3 aastat tagasi

miks Kärmas ning meedia waletavad??!!?

Siim
3 aastat tagasi

tundub, et testitakse 2x nädalas

Nimi
3 aastat tagasi
Reply to  Siim

Siimu tunded petavad, sest teste tehakse Haapsalus ülepäeva.

Soomlane
3 aastat tagasi

Loomulikult, kui ei testita.

Nimi
3 aastat tagasi
Reply to  Soomlane

Haapsalus tehakse teste ülepäeviti.
Täna tehakse, homme loeme vastuseid.