Päästeameti mõõtmistulemused veel Väikse viigi jääle ei luba

Eile olid inimesed juba Väikese viigi jääl, kuigi jää pole veel piisavalt paks. Arvo Tarmula
Eile olid inimesed juba Väikese viigi jääl, kuigi jää pole veel piisavalt paks. Arvo Tarmula

Päästeameti kaardirakenduse järgi võib minna mõnele Läänemaa siseveekogule, kuid Väikesele viigile minek on veel keelatud.

Eilsete päästeameti mõõtmistulemiste järgi on Väiksel vigil jääd 6 sentimeetrit ja sellele minek on keelatud. Selleks, et jääle tohiks minna, peab jääkihi paksus olema 10 sentimeetrit.

Päästeamet mõõdab jää paksust kõigil siseveekogudel. Nende andmetel on keelatud minna jääle ka Aafrika rannas, kus 20 meetri kaugusel kaldast on jää paksus 8 sentimeetrit. Sama mõõtmistulemuse said päästjad ka Valgevälja karjääris.

Läänemaal on keelatud minna ka Palivere tiigi jääle ja Kullamaa järvele – mõlemas on jää paksus viis sentimeetrit ning jääd katab vesi ja lumi.

Jääle võib minna Kirimäesaarel ja Silma õpikoja juures – mõlemas kohas on jää paksus 11 sentimeetrit. Samuti võib minna Läänemaa põhja osas asuvatele Veskijärvele, Lepaaugu järvele ja Allikajärvele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
3 aastat tagasi

Ausalt öeldes võiks viigi ümber olla sildid, kas jääleminek on lubatud või keelatud. Kust rahvas seda teadma peab? Loeb kaks päeva hiljem lehest. Laine eest on suur ala ilusti lumest puhtaks lükatud ja loomulikulot käiakse seal peal.

Kratt
3 aastat tagasi

Kuna politseil on kindel kuupalk,mis töötulemustest ei sõltu,ei viitsita isegi trahvi teha. Ning paksul inimesel on loomulikult raske patrullautost välja ronida. 🙄

kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Kratt

Trahvi mille eest?

kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  Kratt

Kas vene ajal olid inimesed targemad? Igatahes oli igaühel nii palju oidu kõrvade vahel, et nõrgale jääle ei ronitud ning miilits ei pidanud trahviraamatuga kaldal passima. Isegi autodele mõeldud jääteed olid probleemideta ööpäev läbi avatud. Nüüd siis äkki ei osata enam ilma ametlike keeldude-käskude-siltideta jääl käituda? Õpitud abitus?

Vanamoodne
3 aastat tagasi

Vene ajal oli autosid nii vähe, et sõit 1980-te keskel nädalavahetuseti Tallinna kesklinnas võrdus jalutuskäiguga Kadriorus. Autosid omasid vaid need, kes jaksasid sõiduki 1-2 eramaja hinna eest välja osta (liisimist ei eksisteerinud), röövellikes autoteenindustes varuosade defitsiidi kiuste remontida lasta või raalisid ise vigu ja pidasid kodugaraažis salatöökoda. See kõik hoidis liikluse hõredana. Uitmõtete najal ringi kihutavad lapsed ei pääsenud rooli või kui pääsesid, ei andnud Lada lujaa laatua silt, Hella udutuled ja diivanipadjad 50 kW-le teist 50 kW juurde… Nii et autode jäälesõidu reguleerimine on tänapäeval pigem mõistlik. 1980-tel uppus inimesi ka autota – nii Viiki kui Tagalahte. Tean nimeliselt.

Postimees
3 aastat tagasi

Minu kommentaar võeti maha et ATV vajus läbi Viigil
Tõe rääkimine on kuritegu

viigivanake
3 aastat tagasi

Osad arvavad, et kui jääle minek on keelatud siis jää alla minemine on lubatud. Ja seepärast nad nii lähevadki, mõned paraku jäädavalt.

Viidikas
3 aastat tagasi

Normaalne inimene saab jutust aru ja napakas lehte ei loe.Või maakeeli- looduslik valik. Pole mõtet selliste pärast päästjaid tülitada- varsti lähevad uuesti.