Juht vaigistas bussis noaga vehkinud mehe

Lihula tankla. Arvo Tarmula

Bussijuht Madis Viilu suutis eile kaasreisijate abiga teha ohutuks purjus lätlase, kes ähvardas teist bussisõitjat noaga, kirjutas Delfi.

Kirbla külas kuulis Viilu, et mehe hääl valjenes. Olukorda tõi selgust üks reisija, kes läks bussijuhiga vestlema. Viilu palus tütarlapsel politseisse helistada. Häirekeskuse dispetšeriga jõuti kokkuleppeni, et buss peatub Lihula Olerexi tanklas, kuna seal on valge ning reisijad saavad vajadusel tanklas soojas olla.

Seejärel teravnes olukord. „Keegi karjus, et nuga on mängus,” sõnas Viilu.

Lõpuks jõudis buss Lihula tanklasse, kuid politseinikke polnud veel seal. „Panin bussile pidurid peale, tegin ukse lahti, et kas mees või siis teised reisijad välja saada,” kõneles Viilu. „See mees hakkas mind ründama.”

Siis võttis bussijuht kasutusele 30 aastat vana pipragaasi. „Sellest oli kasu, ta kukkus maha,” rääkis bussijuht. Seejärel saabus sündmuskohta politsei.

Tegemist oli Viilu viimase tööpäevaga Lux Ekspressis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pamp
3 aastat tagasi

Kas Viilu oli juba nii vana ja pime, et ei näinud purjus meest, keda eeskirjade järgi peale võtte poleks tohtinud?

En.
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Delfi kirjutas, et esmasel bussi sisenemisel olnud lätlane kaine ja sõbraliku olekuga mees. Aga tunniga jõudis ilmselt kaasavõetud alkoholist end lõviks juua.

Ivar pdder
3 aastat tagasi

.Papp kulub marjaks ära.Tänud ärimees mr koiott.Kas mets sobiks tagatiseks?