Pühad möödusid politseile rahulikult

Tänavused jõulupühad ja sellele järgnenud nädalavahetus möödusid politsei sõnul rahulikult ja midagi tõsisemalt Läänemaal ei juhtunud.

„Midagi eriskummalist ei olnud,” ütles Haapsalu politseijaoskonna patrullijuht Meelis Laurmann.

Pühade ajal sai politsei kokku neli lähisuhtevägivalla teadet, millest ühel juhul alustas politsei kriminaalmenetlust – 26. detsembril sai politsei teate, et Lääne-Nigula vallas väänas 53-aastane mees oma 29-aastase tütre kätt. Politseinikud pidasid 53-aastase mehe kahtlustatavana kinni. Laurmann selgitas, et perevägivald muutub kriminaalseks, kui tekitatud valu on ka muul moel kui suusõnaliselt tõendatav.

Pühade ajal tuvastas politsei seitse joobes juhti, kellest kolm olid kriminaalses joobes ning ühel juhul oli 29-aastase mehe puhul kahtlus, et on narkojoobes, kuid selle selgitab välja ekspertiis.

Ühel tabatud joobes juhil ei olnud ka juhtimisõigust – 26. detsembril tabas politsei Lääne-Nigula vallas joobes ja juhtimisõiguseta 25-aastane mehe, kelle suhtes alustati väärteomenetlust.

Laurmanni sõnul tabati kõik seitse roolijoodikut, kas tavalise patrulli käigus või andsid nendest teada tähelepanelikud juhid.

Samuti lisas Laurmann, et suuremaid pidusid, mida tulnuks kontrollida, ei olnud. „Ka eesootava aastavahetuse soovitame sarnaselt jõuludele veeta kitsamas pereringis ning hoida kontaktid ja käigud võimalikult vähesed,” ütles Laurmann.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Vänt Võll
3 aastat tagasi

Loodame,et ka aastavahetus tuleb rahulik.Ja üldse on meil rahulik politsei,keda ei huvita enamuses tuledeta ringiväntavad jalgratturid. Või kui,siis peale auto alla jäämist.