Jumalateenistustel võib olla täidetud ainult pool kiriku kohtadest

BNS

Haapsalu toomkirik. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu toomkirik. Foto: Arvo Tarmula

Alates neljapäevast võib jumalateenistustel olla täidetud ainult pool kirikus asuvatest kohtadest.

Valitsus otsusel hakkas maksimaalne 50-protsendiline täituvuse nõue jumalateenistustel ja teistel usulistel talitustel nüüdsest kehtima kogu Eestis. Varem oli selline nõue ainult Harju- ning Ida-Virumaal.

„Niisugune piirang on vajalik, et vähendada viiruse levimise riski jõulude ajal, kui on tavapärane, et kirikutes käib rohkem inimesi kui tavaliselt,” ütles rahvastikuminister Riina Solman.

Tema sõnul on ta palunud kirikutel piiranguid arvestades hoida oma uksed külastajatele lahti pikema aja jooksul, hajutada teenistusi mitmele korrale päevas või ka kogu pühadeperiood peale, kutsuda inimesi üles enne teenistusi sinna registreeruma, et vältida olukorda, kus keegi ukse taha jääks.

Üle-eestiline maksimaalse 50-protsendiline nõue on olnud ka selguse huvides koguduste enda soov ja soovitus valitsusele. „Mul on hea meel, et usuühendused ja kogudused on olnud väga mõistavad ja teinud meiega koostööd, et tõepoolest nendes oludes piirangutest kinni pidada ja inimeste tervist kaitsta,“ ütles rahvastikuminister.

„Palun kõigil kirikusse mineku asemel võimalusel vaadata jõulujumalateenistusi televiisorist, kuulata raadios või jälgida interneti vahendusel, seda eriti eakamatel, riskigruppi kuulujatel ja inimestel, kes tunnevad ennast tõbiselt,“ rõhutas Riina Solman.

Ringhääling teeb jõuluteenistustest mitmeid ülekandeid, näiteks on neljapäeval kell 16 ETV-s ülekanne Jaani kirikus toimuvast teenistusest ja kell 17 saab Vikerraadio ja Klassikaraadio vahendusel kuulata teenistust Haapsalu piiskoplikust toomkirikust.

Lisaks otsustas valitsus, et esmaspäevast, 28. detsembrist laieneb kontsertide korraldamise keeld lisaks Ida-Virumaale ka Harjumaale. Seega ei ole esmaspäevast lubatud korraldada kontserte ka kirikutes Harju ja Ida-Viru maakonnas.

Ruumi maksimumtäituvuse piirangu eesmärk on vähendada inimeste vahelisi kontakte vältimaks viiruse levimist pühakodades. Lisaks inimeste arvu piiramisele tuleb arvestada 2+2 reeglit, kanda maski ja tagada desinfitseerimisvahendite olemasolu.

7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
huvitav
1 aasta tagasi

et pagana usklikele mingeid piiranguid pole, seda raudvara ei võta miski koll tähendab

Postimees
1 aasta tagasi

Mul on kahju, et Lääne Elu loevad ainult madalalaubalised sead

viitsid
1 aasta tagasi
Reply to  Postimees

oled nüüd rahul?

Ka kindlasti
1 aasta tagasi
Reply to  Postimees

Madalaubalised sotsid loevad

rahakarp
1 aasta tagasi

pange ukse taha, siis pääsevad kõik oma liigseid lepalehti sinna annetama

Postimees
1 aasta tagasi

Jumalat pole olemas!!!
Muidugi on lambaid, kes seda jura usuvad… 🤪

Hellat
1 aasta tagasi
Reply to  Postimees

Sind pole ka siis olemas