Jõulutoidud Aliise Moora pärandi põhjal

Lääne Elu

info@le.ee

Süldi valmistamise ja söömise traditsioon on osa Eesti vaimsest kultuuripärandist. Aili Tervonen

Süldi valmistamise ja söömise traditsioon on osa Eesti vaimsest kultuuripärandist. Aili Tervonen

Detsembri alguses tähistati Eesti toidukultuuri uurija Aliise Moora 120. sünniaastapäeva.

Tema mahukaim teos „Eesti talurahva vanem toit“, mille esimene köide ilmus aastal 1980 ja teine 1991, loob panoraamse pildi eestlaste toidulauast aastasadade jooksul, tuues võrdlusi ka teiste soome-ugri rahvaste, baltlaste, vene ja skandinaavia toidutavadega. Selle mahuka teosega on Moora kinnitanud end eesti toidukultuuri ajalukku.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments