Jõulutoidud Aliise Moora pärandi põhjal

Lääne Elu

info@le.ee

Süldi valmistamise ja söömise traditsioon on osa Eesti vaimsest kultuuripärandist. Aili Tervonen
Kuula artiklit, minutit ja sekundit
0:00 / :
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Süldi valmistamise ja söömise traditsioon on osa Eesti vaimsest kultuuripärandist. Aili Tervonen

Detsembri alguses tähistati Eesti toidukultuuri uurija Aliise Moora 120. sünniaastapäeva.

Tema mahukaim teos „Eesti talurahva vanem toit“, mille esimene köide ilmus aastal 1980 ja teine 1991, loob panoraamse pildi eestlaste toidulauast aastasadade jooksul, tuues võrdlusi ka teiste soome-ugri rahvaste, baltlaste, vene ja skandinaavia toidutavadega. Selle mahuka teosega on Moora kinnitanud end eesti toidukultuuri ajalukku.

Artikkel jätkub peale reklaami

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Reklaam