Maskikandmist hakkab kontrollima politsei

Lääne Elu

info@le.ee

Sotsiaalminister Tanel Kiige kinnitusel saavad esmaspäeva jooksul nii maskikandmise kohustuse. Avalikes siseruumides suu ja nina katmise nõude täitmise kontrolli põhiraskus jääb politsei kanda.

Kiik ütles ETV hommikuprorgammis „Terevisioon”, et valitsus kinnitab esmaspäeval telefoniistungil juriidilised korraldused, mis puudutavad maskikandmist avalikes siseruumides, avalikel üritusel osalejate piirarve.

„Praeguses olukorras tuleb meil kõiki erinevaid meetmeid kasutada, nii neid, mille efektiivsus on 100 protsenti kui ka neid, mille efektiivsus pole 100 protsenti, aga siiski tervisemaailmas, teadusmaailmas on üldtunnustatud,” rõhutas sotsiaalminister.

Nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seadusele viidates tuleb Kiige kinnitusel maskikohustuse täitmise kontrolli teha terviseametil koostöös PPA-ga.

Kiik rõhutas, et kontrollijate eesmärk pole kedagi trahvida, kuigi seaduslik võimalus selleks on. Ta meenutas kevadist olukorda, mil samuti politsei kontrollis 2+2 reegli täitmist.

Vähekindlustatud peredele maskide tagamine peaks käima läbi kohaliku omavalitsuse koostöös riigihalduse ministri Jaak Aabiga, kelle haldusalas keskne riiklik maskivaru asub. Samas rõhutas Kiik, et kohustuslik pole otseselt mask, vaid suu ja nina katmine ning seda võib teha ka salliga.

Laupäevast, 28. novembrist hakkavad kehtima teatri-, kino- ja kontserdisaalides lisapiirangud: Harjumaal ja Ida-Virumaal on saalides lubatud 50 protsendiline täituvus, teistes maakondades on saali lubatud kuni 400 inimest, vahendas ERR.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
1kodanik
3 aastat tagasi

Mõnel on nii kole larhv ees,et eluaeg peaks maski kandma….🤪

Postimees
3 aastat tagasi

10000 € võib trahvi teha maski mitte kandmise eest

Hea okkupant
3 aastat tagasi

Midagi aru ei saanud – seal saab, seal ei saa, trahvi määratud, trahvida ei hakka, kamp idioote kiiguvad paati tühjale kohale.. varsti käskivad edasi magama maskiga ja hakkavad käima öösel kontrollima!

Aa mis
3 aastat tagasi

Kas panka võib ka nüüd maskiga siseneda, või isegi peab maskiga sisenema?

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Aa mis

Pangas ju raha pole ja ilma maskita panka ei lubata!

Mõte
3 aastat tagasi

Tekib ainult üks küsimus, et kui peaks minema suuremateks piiranguteks ja veel rohkem tuleb sulgemisi ja koondamisi, kas see valitsuses ja poliitikute hulgas ka mingeid majanduslikke piiranguid kaasa toob?! Kui vaesus suureneb kogu riigis, siis kas ei oleks mõistlik ka riiklikes aparaatides pisut palga ja hüvedekärpeid ette võtta?!