Esmaspäevast tuleb poes ja kultuurimajas maski kanda

Haapsalu kultuurikeskuse peaadministraatori Triin Jugapuu sõnul tuleb teatrisaali sisenedes panna maks ette, kuigi saalid on pooltühjad. Foto Arvo Tarmula

Esmaspäevast tuleb avalikes kohtades, näiteks ühistranspordis ja kaubanduskeskustes, kanda maski ning poes peab taas hakkama hoidma kahemeetrist vahet.

Haapsalu tarbijate ühistu esimees Raimond Lunev ütles, et Coop on täis silte, mis paluvad külastajatel maski kanda. Lunevi sõnul jälgib maskikandmist poes töötav turvafirma, kes vajadusel tuletab meelde, et maskikandmine on tungivalt soovituslik. Kedagi poest ära ei saadeta. „Valitsus on ka öelnud, et kedagi maski puudumise tõttu bussist või rongist välja ei tohi saata, vaid tuleb meelde tuletada ja öelda, kus need müügil on,” ütles Lunev.

Lunevi sõnul praegu poes maskipuudust ei ole – müügil on nii kõige tavalisemaid kirurgilisi kui ka edevaid korduvkasutatavaid maske. Tema sõnul praegu tormi maskide peale ei joosta. „Inimestel on ka koju juba varud tekkinud,” ütles Lunev.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
86 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Postimees
3 aastat tagasi

Eesti Riik pannakse kohe lukku…
Vaadake ETV saadet hetkel dr. Talvinguga…

ei tea
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

missiis!?

Postimees
3 aastat tagasi

Türa küll lambapead.
Kas on lihtsam maske kanda või voolikute küljes tõmmelda agooniakrampides???

Postimees
3 aastat tagasi

Maski kandmine on KOHUSTUSLIK
Miks seda käsku eiratakse???

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

joo vähem

kodanik
3 aastat tagasi

Esiteks maskid peavad odavad olla või valitsus kompenseerib? Teisesks,kes raavib peale seda,kui maski terve päev kandmiseks rikkub tervis?Sest süüsihappe mida inimine hingab välja ja kohe hingab tagasi väga ohtlik,kus mõistus on?

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

aa sa ära hinga tagasi kohe siis!

Postimees
3 aastat tagasi

Uus ja saatuslik päev inimkonna ajaloos on jälle alanud…
Ilma kaitsemaskita liikujad…. 🤪

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Missiis? Kanna maski siis, kui meeldib.

Postimees
3 aastat tagasi

Loodame, et Terviseameti jutt võimalikult paljudele kohale jõuab, muidu peab sekkuma sõjavägi ja kehtestatakse komandanditund…
Kas tõesti tahame seda…???

jjj
3 aastat tagasi

nonii, talvekummid all tänasest! Talv võib nüüd tulla.

Valdo
3 aastat tagasi

Nüüd tekkib küsimus, millise seaduse alusel seda nõutakse. Minu mäletamist mööda oli see soovituslik. Mina näen siin hoopis inimeste põhiõiguste rikkumist, sest sellist seadust ei ole kehtestatud. Need kes sügavalt on mures oma tervise pärast võivad seda teha. Toon näite, mida maski kandmine teeb, Pika aegne maski kandmine jätab organismi hapniku vaegusesse, milles tulenevalt tekkivad inimestel peavalud jm. tervisehädad. Lugupeetud inimesed, kutsun teid ülesse säilitama kainet mõistust ja tahtmatusest rikkuda tervist. Olen seda meelt, et kui inimene ise ennast ei hoia, siis ei tee seda ka mask.

nojah
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Kohtusse saab anda, aga kohtuprotsessid on pikad ja kulukad. Nii tehtigi teerulliga lihtsalt ära jällegi, et mats nagunii kohtusse ei anna ja las kommentaariumis kirub, kui tahab.

Postimees
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Valdo…
Ega Sa sünnitusel hapnikuvaegusesse ei jäenud ise?

Valdo
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Lugupeetud nn. Postimees, näen, et oled spets nii mõnegi elualal ja austan sinu arvamust. Soovin Sinule mõnusat maski kandmist.
Päikest sulle.

Luisa
3 aastat tagasi

kui kogu Eesti rahvas kannaks nt 3 nädalat kõik maske, oleks viirus seljatatud.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Luisa

kui see nii lihtne oleks, siis seda tehtaks ka ja poleks mingit haigust, mask pole mingi imesuperrelv selle vastu ju.

Enriko
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Hiinas muide polevatki enam koroonat, elu kulgeb jälle tavarütmis (kui veenaks, otsiksin lingi, kaudselt peaks veenma Hiina majanduse kasv ilma koroonaleviku kasvuta). Aga see eeldaski riigi poolt konkreetsust ja rahva käitumise ühtsust. Euroopa laialuvalguv ‘arvamuste paljusus’ jätab haiguse vinduma, lastes riike balanseerida suviste lõbustuste ja talviste med. süsteemi ülekoormamise vahel. Aga no seda ma ei tea, kas rumalat ja lõbujanulist rahvast peakski vägisi covid-19-st päästma hakkama. Minge ikka kõrtsi puntratantsu tegema ja tribüünile pasunat puhuma, kui see on elu suurim püsiväärtus. Keegi ikka ellu jääb, isegi kui haiglad üle koormuvad ja 100% nakatumisnäitaja tõttu igasse turvusringi ka letaalse lõpuga koroonaohver… Loe rohkem »

ahsoo
3 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Põhja Koreas pole muide covidit olnudki ja neil on ka vaktsiin olemas, mis kõikide viiruste vastu on. Ning Hiinas miski miljardi inimese kanti ja kõik eranditult kannavad maski, viirus on seljatatud, Huawei ei spoineeri ja kõik on hästi. Vaat kus maailmas on ikka eekujulikke kohti elamiseks.

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  ahsoo

Arvad ka et Põhja Korea ütleb et nad koroonas 😁

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Hiinas on koroona ära aja pada. Novembris tänasega kokku 384 koroonat.

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Luisa

Kanname 3 nädalat maske ja siis lähme rõõmsalt soojamaa reisile ja toome viiruse jälle sisse.

Elli
3 aastat tagasi

Miks siis Coopi juhtkond ise maski ei kanna??? Tänagi olid kontori tegelane ilma maskita poes.

tungivalt soovituslik
3 aastat tagasi
Reply to  Elli

Maski kandmine on tungivalt soovituslik, aga Kedagi poest ära ei saadeta. „Valitsus on ka öelnud, et kedagi maski puudumise tõttu bussist või rongist välja ei tohi saata, vaid tuleb meelde tuletada ja öelda, kus need müügil on,” ütles Lunev. Ütle sa nüüd.. Valik on sinu nagu öeldakse. Mina lasin jope peale kleepsu panna- olen astmaatik.

eem
3 aastat tagasi

kuskohast neid kleepse saab? Paneks ka omale ja tuttavatele annaks.