Aastapäeva puhul said politseinikud teenetemärke

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu jaoskonna vanemuurija Terry Lukk, kes uurib peamiselt alaealistega seotud kuritegusid, sai politsei teeneristi. Foto Lääne prefektuur /FB

Eesti politsei aastapäeva puhul anti reedel tublimatele Haapsalu jaoskonna politseinike ja abipolitseinikele üle teenetemärgid ja tänukirjad, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Haapsalu politseijaoskonna juhi Andrei Taratuhini sõnul on lõppev aasta olnud politseile koroonaviiruse tõttu varasematest erinev ja ka palju pingelisem. „Ka Haapsalu politseijaoskonnal on sel aastal tulnud kokku puutuda mitmete uute tööülesannete ja olukordadega. Praegu aga on viiruse leviku takistamiseks oluline meie ühine pingutus – hoidkem distantsi ja püsigem terved,” ütles Taratuhin.

Tunnustatute hulgas on nii staažikamaid kui ka nooremaid politseinike.

Kõrgeima autasu, politsei teenetristi said Haapsalu jaoskonna vanemuurija Terry Lukk ja abipolitseinik Margus Laidmets.

Terry Lukk on staažikas uurija, kelle peamine tööülesanne on alaealiste poolt ja alaealiste vastu toime pandud kuritegude lahendamine.

Margus Laidmets alustas Haapsalu jaoskonna abipolitseinikuna 2012. aastal ning on näidanud aktiivsust ja kohusetundlikkust. Ta võtab oma kodukohas, Noarootsis, aktiivselt osa turvalisust puudutavatest aruteludest ja tema südameasjaks on laste liikluskasvatus.

Teenistusülesannete silmapaistvalt hea täitmise eest said Lääne prefektuuri teenetemärgi patrullpolitseinik Inga Pärnaste ja abipolitseinik Madis Mintel.

Inga Pärnaste alustas Haapsalu jaoskonnas töös noorsoopolitseinikuna ning võitis lühikese ajaga meeskonna ja kogukonna usalduse. 2018. aasta sügisest on Pärnaste patrullpolitseinik patrullitalituses, kus ta on ta samuti ennast näidanud hea ja professionaalse politseinikuna.

Madis Mintel liitus vabatahtliku politseitööga 2007. aastal ja panustab väga aktiivselt kogukonna turvalisusesse.

Lääne prefekti tänukirja teenistusülesannete silmapaistvalt hea täitmise eest sai nooremuurija Mairit Tülp.

Tülp asus Haapsalu politseijaoskonna menetlusgrupi uurijana tööle vähem kui kaks aastat tagasi. Ta on läbinud politseialase väljaõppe, sh süüteomenetluse koolituse ja omandanud alaealiste ülekuulamise kvalifikatsiooni.

Lääne prefektuur tunnustas ka aasta parimaid töötajaid ning aasta uue töötaja tiitli pälvis Haapsalu patrullpolitseinik Lauri Põllula.

Põllulal täitus septembris Haapsalu jaoskonnas patrullpolitseinikuna teine tööaasta. Kolleegid kirjeldavad Põllulat kui inimest, kes on end lühikese ajaga tõestanud. Tal on alati ideid ja mõtteid, kuidas asju paremini korraldada ja suudab lahendada ka kõige keerulisemaid olukordi.

Eesti politsei asutamisest möödus 12. novembril 102 aastat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Juss
3 aastat tagasi

Selge pilt