Pürksis ja Linnamäel algab mälumänguseeria

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Margus Maiste Talumehe kõrtsi mälumängus. Foto: Arvo Tarmula
Margus Maiste Talumehe kõrtsi mälumängus. Foto: Arvo Tarmula

Novembris lähevad lahti Noarootsi ja Linnamäe mälumängusarjad, kuhu on oodatud kilvahuvilised kogu maakonnast ja kaugemaltki.

Tuleval teisipäeval strativ Noarootsi mälumängusari toimub Pürksis, küsimusi koostab ajalooõpetaja ning kilbar Margus Maiste.

„Noarootsi mäng on kolmeliikmelistele võistkondadele. Teemade valik lai, küsitavate teemade kohta saab vihjeid,” ütles Maiste.

Noarootsi mäng toimub kord kuus teisipäeviti.

Linnamäe mälumänguhooaeg oleks pidanud algama juba septembris. „Aga siis tuli hooldekodusse krooona ja mul soovitati mängude algus edasi lükata,” ütles korraldajaning küsimuste autor Meelis Tomson.

Linnamäe mäng toimub samuti kord kuus, oodatud on kuni viieliikmelised võistkonnad. Esimene mäng on Linnamäel 17. novembril.

Haapsalu mälumängusari on tavapäraselt toimunud Talumehe kõrtsis. Haapslau mälumängu küsimusi on teinud samuti Margus Maiste, kes ütles mänguhooaja algus on viibinud koroonaviiruse pärast. Praegu pole teada, kas Haapsalu mängusari läheb lahti.

Küll aga algas mälumängusari Uuemõisa lossis, kus küsimusi teeb kilbar Toomas Post. Samuti algas mälumänguhooaeg Kõmsil, kus käib 44. hooaega Karuse mälumängusari. Selle sarja teine mäng on juba sel neljapäeval.

Praegu pole teada, millal algab maakilb, kus on igal aastal osa võtnud mitu Läänemaa võistkonda.

Lõpetuseks üks küsimus Hanila mälumängu septembri mängust: „Kus asub Eestis Zinovjevi sild?”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments