Eestis müüdavate maskide kaitsevõime on väga erinev

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Eesti apteekides müüdavate maskide kaitsevõime on väga erinev. Ostjal ei ole võimalik kindlaks teha, milline ühekordne mask on pea sama tõhus kui märksa kallim meditsiiniline mask ning millise maski kaitsevõime on vaid veidi suurem kui ühel tavalisel torusallil, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Erinevalt kevadest maskinappust praegu pealinna apteekides pole, tõsi küll, suurt valikut ka mitte. Vaid Apotheka apteegis sai valida tavalise ja meditsiinilise ühekordse maski vahel, Benu ja Euroapteegis tuli leppida selle ainsaga, mis müügil oli.

“Ühel maskil oli üsna vähe infot, pakendile oli peale kirjutatud Daily Protective Mask, aga kui me tegime osakeste filtreerimise testi, siis tegelikult olid tulemused üllatavalt head ehk selle filtratsiooni efektiivsus oli üle 98 protsendi, mis on sellise kogukonna maski kohta väga hea,” tutvustas testi tulemusi keskkonnauuringute keskuse andmeanalüüsi grupi juhataja Marek Maasikmets.

Ka hingatavuse testi tulemused olid Euroapteegist ostetud 70 senti masknud maskil head ja Maasikmetsa sõnul on see mask oma omaduste poolest sama tõhus kui meditsiinilised maskid, mille hinnad algavad eurost.

Loe pikemalt ERR-i uudistportaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nagu hundiaeg
3 aastat tagasi

Tarbijat ei kaitse keegi. Kes kui palju oskab pappi küsida, nii palju ka maksta tuleb. Tõhususe kontrolli pole, või vähemalt tarbija seda ei tea.

juss
3 aastat tagasi
Reply to  nagu hundiaeg

Ei teeks paha ennast veidi harida, net on kättesaadav kõigile!