Läänemaale lisandus üks koroonaviirusega nakatunu

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2 263 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 56 testi tulemus osutus positiivseks.

Neist üks positiivne testitulemus lisandus Läänemaale. Läänemaal nakatunud mees sai viiruse töölt. Läänemaal on hetkel viis aktiivset haiget.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 29 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 16 ning Tartumaale kolm uut koroonaviiruse juhtumit. Võrumaale ja Pärnumaale lisandus kaks ning Läänemaale ja Saaremaale üks uus juhtum. Kahel positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 51,47.

Harjumaa uutest juhtudest (neist 22 Tallinnas) viis on toodud sisse välismaalt (Euroopa Liidus ning Ukrainast ja Iraagist), kahel juhul nakatuti pereringis ja kahel juhul tööl. Kolme juhtumi puhul pole nakkusallikas teada, ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel.

Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada kuute kollet, millest suurim on haigla kolle, kus lisaks 25 töötajale on haigestunud 14 ravil olnud patsienti ja kaks kohviku töötajat. Tallinna kooli koldega seoses on haigestunud 29 õpilast ja 10 õpetajat. Esimese töökoha koldega on seotud 30,  teise töökoha koldega seitse, kolmanda töökoha koldega seitse ning pere- ja tutvuskonna koldega viis haigusjuhtu.

Põhja regionaalosakonna inspektorite jälgimisel on kokku üle 2200 inimese, kellest 370 on haigestunud.

Ida-Virumaa uutest juhtumitest kaks on seotud nakatumisega töökohal, ülejäänud juhtumid on täpsustamisel. Kokku on ida regiooni tööpiirkonnas üksteist aktiivset kollet: piirkonna suurima ehk tutvuskonna koldega on seotud 30, esimese Sillamäe töökoha koldega 14 ja teise Sillamäe töökoha koldega üheksa inimest. Kohtla-Järve ühe kooli koldega on seotud 12, Kohtla-Järve teise kooli koldega seitse, teise Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega kaheksa ja Kohtla-Järve sünnipäeva koldega viis haigusjuhtu. Jõhvi kooli koldega on seotud seitse ja Jõhvi hooldekeskuse koldega seitse haigestunut (viis klienti ja kaks töötajat). Sillamäe kooli koldega on seotud kaheksa inimest ja nii-öelda meelelahutusasutuse koldega on kokku seotud üheksa Kohtla-Järve ja Sillamäe haigusjuhtu.
Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 900 inimese, kellest on haigestunud 189.

Võrumaa uute juhtumite asjaolud on selgitamisel. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 200 inimese, kellest 66 on haigestunud.

Piirkonnas on üks aktiivne (Võrumaal asuv) töökoha kolle, millega on seotud 24 haigusjuhtu.

Saaremaa haigusjuht on toodud sisse välismaalt, Pärnumaa uute juhtumite asjaolud on täpsustamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on ligi 180 inimest, kellest 34 on haigestunud.

7. oktoobri hommikuse seisuga viibib haiglas 39 COVID-19 patsient, juhitaval hingamisel on kolm patsienti. Koju saadeti üks inimene, uusi COVID-19 juhtumeid avati üks.

Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund, kokku on Eestis surnud 67 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 479 COVID-19 haigusjuhtumit 466 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 2 813 inimest. Neist 2 136 inimese (75,9%) haigusjuhtum on lõpetatud, 677 inimese puhul (24,1%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud üle 226 000 esmase testi, nendest 3 715 ehk 1,64 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments