Haapsalu tahab Paralepa metsa kaitseala poole suuremaks

Lageraie Paralepa metsas. Lemmi Kann

Lageraie Paralepa metsas. Lemmi Kann

Haapsalu aselinnapea Helen Rammu soovib, et Paralepa mets oleks tervenisti kaitse all, keskkonnaamet soovib metsa riikliku kaitse alt välja arvata.

Praegu on riikliku kaitse all vaid Paralepa kergliiklusteest mere poole jääv mets.

Rammu nägemuses on Paralepa mets ühtlasi nii kaitsealune mets kui ka puhkemets, sarnane Nõva olukorraga – on puhkealasid ja piirangualasid. Kui praegu on metsas kaitse all 150 hektarit puistut, siis Rammu nägemuses on mets 300hektariline maastikukaitseala.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.S
3 aastat tagasi

Huvitaval kombel on seesama linnavalitsus kes kesklinnas lageraiet tahab teha kaitsmas Paralepa metsa…Kas siin võib näha seoseid Spa omanikega kes äkki ei tahagi et aknast paistavad ainult betoon ja raiesmikud???

Enriko
3 aastat tagasi

Selles punktis on linnavalitsuse tegevus väga tänuväärne. Mitte et küsimus oleks, kas Paralepas tohib siit-sealt mõne puu võtta või tormimurdu koristada, vaid just häbematute lageraiete ärahoidmises. Et ei tekiks eriline kontrast raudteetammist ühele ja teisele poole jääva maastiku vahel – et näete, seal on barbarite ‘mets’ (kuumaastik), seal aga nö. valgete inimeste oma.

igatahes
3 aastat tagasi

linna kopsud peaks säiluma, rahva tervis on tähtsam kui kellegi ärihuvid