Lihula lähistel peatus haruldane stepiviu

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

 

Stepiviu. Merike Pikkmets

Oidrema elanik Merike Pikkmets pildistas Lihula külje all Valustes Eestis haruldast stepiviud.

Lind jäi pildile heinarullide otsas mullu augustis ja esialgu pidas Pikkmets teda loorkulliks. Ornitoloogiahuviline tuttav soovitas aga saata foto ornitoloogiaühingu linnuharulduste komisjoni. Vastuse sai Pikkmets tänavu augustis. Komisjoni kinnitusel on tegu Eestis haruldase stepiviuga, keda on siin varem nähtud kolm korda. Pärnumaal on Pikkmetsa vaatlus esimene.

Esimest korda nähti stepiviud Eestis 2015 juulis Valgamaal, teist korda 2016 juunis Tartumaal. Läänemaal Suur-Nõmmkülas nägid stepiviud 2017 septembris linnuvaatlejad Renno Nellis ja Valeri Štšerbatõh.

Stepiviu on levinud Lõuna- ja Kagu-Euroopas, Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas, linnu talvitusala ulatub India ja Ida-Aafrikani. Eestile lähimad stepiviu pesitsuspaigad asuvad Bulgaarias ja Lõuna-Venemaal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz