Reoveeproov avastas Haapsalus koroonaviiruse

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

TRT02:TANEL TENSON :TARTU, EESTI, 08JUN16 - Pildil Tartu Ülikooli tehnoloogiainstituudi professor Tanel Tenson. sa/Foto SILLE ANNUK POSTIMEES

Tartu ülikooli professor Tanel Tenson juhib töörühma, mis uurib koroonaviiruse levikut reoveeproovide kaudu. Foto Sille Annuk / Postimees

Tartu teadlased avastasid ligi kaks nädalat tagasi Haapsalust võetud reoveeproovist koroonaviiruse, mis näitab, et linnas liikus selle nakkushaigusega inimesi.

Kas Haapsalus oli mõni üksik viiruskandja või on tegu terve varjatud koroonahaiguse pesaga, pole võimalik öelda, sest Tartu teadlased pole saanud uusi reoveeproove Haapsalust võtta. Koroonaviiruse signaali andnud proov võeti Haapsalus 17. augustil, kinnitas teadlaste töögrupi juht, Tartu ülikooli professor Tanel Tenson. „Haapsalus peaks võtma üle päeva proove, et jälgida, kas viiruse signaal reovees läheb üles või alla,” ütles Tenson.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jälle
3 aastat tagasi

karnau oma postimehe taustaga , kogub klikke siin. Margine v3nd

Ants
3 aastat tagasi

Siin 2 kuud tagasi lubasid ju kõik et suur üritusi ei toimu.Isegi Jaanipäeva peod jäeti ära.Mis siis nüüd juhtunud on.Kõik üritused Haapsalus tulid ju.Sama mujal .Nüüd veel krooniks 20000 inimesega Rally Estonia.Sealt hakkab 2-3 nädalapärast koldeid tulema,arvan mina.Mitte alkoholist peale kella 23 mis valitsuse arvates hakkab kuidagi teisiti vist käärima.

Pamp
3 aastat tagasi

No nädalavahetuseti tagalinnas puupüsti täis olevates söögi ja joogikohtades on kohalike osakaal 10% ringis. Piisab ühest kahest koroona viiruse levitajast ja see läheb nagu säraküünal.

Jüri
3 aastat tagasi

Siin polegi ju kuskil testida… Võiks olla nii,et kõik saaksid end rahulikult testima minna,mitte läbi mingi kadalipu…
Üldse ei imesta-2 nädalat tagasi oli linn turiste täis!

1 naine
3 aastat tagasi

oli just artikkel, et võeti kahe nädala pärast uus proov ja sellega kõik korras, kuid praegune artikkel ütleb, et peale pos proovi pole rohkem võetud – ma ei mõista. Ja võtke palun Haapsalust sagedasti proove, sest siin liigub palju turiste ja see 17.augusti proov oli ka turistide kõrgajal võetud.

Maakas
3 aastat tagasi

Mingeid probleeme selle.viirusega Haapsalus ju pole. Isegi kui on haigeid ei pea nad vajalikuks ennast testidagi. On natuke ehk tõbised saavad terveks ja elavad edasi. Milleks paanika?

Pelsot
3 aastat tagasi

Kui Päevakaja seda uudist kajastas, siis lisati lõppu, et Tartu Ülikooli sõnul on tegemist vananenud andmetega ning paanikaks pole põhjust. Aga Eesti ajakirjandus hakkab kohe paanikat tekitama. Palju õnne!

Mii
3 aastat tagasi

Need, kes Haapsalus viiruses olnud, ei pruugi üldse Haapsalu elanikud olla või Haapsalusse mitte sisse registreeritud, aga nt elavad Haapsalus kas alaliselt või lühiajaliselt, suvitajad. Läbisõitjaid palju, turistid, kes ammu juba läinud.

huvitav
3 aastat tagasi

millega haapsalu terviseamet oma aega viidab

kui
3 aastat tagasi

siis võiks ikka korralikud proovid võtta ka narkootikumite ja muude ohtlike bakterite ja viiruste sisalduse kohta linna reovees see suubub ju umbes tagalahte mudasse

Keskkonnahaige
3 aastat tagasi
Reply to  kui

Tagalahte ei suubu mingi “reovesi”, vaid Haapsalu reoveepuhastis täiesti nõuetekohaselt puhastatud HEITVESI, need on diametraalselt erinevad veed.

ää aja naerma
3 aastat tagasi
Reply to  Keskkonnahaige

ka haapsalu nn. joogivesi on “nõutekohaselt ” puhastatud