Risti sümbol kolib teise kohta

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Risti kurepojad harjutavad praegu lendamist. Sööklaomanik tahab korstna lammutada ning kurepesa uude kohta kolida. Foto: Urmas Lauri
Risti kurepojad harjutavad praegu lendamist. Sööklaomanik tahab korstna lammutada ning kurepesa uude kohta kolida. Foto: Urmas Lauri

Risti üheks sümboliks on aleviku keskel, vana sööklahoone katlamaja korstna otsas asuv kurepesa. Lääne-Nigula vald on nii sööklahoone eelmisele kui ka praegusele omanikule teinud ettekirjutuse korstna lammutamiseks. Pesa ongi paar korda korstna otsast maha võetud, kuid enne kui korstna lammutamiseni on jõutud, on kured jõudnud sinna uue ehitada.

Sööklahoone uus omanik on Georgia House OÜ, kes plaanib majja kööki ja söögikohta. Perefirma esindaja Vajo Gorelashvili ütles, et ootab, kuni kured ära lendavad, siis lammutavad nad ka korstna.

Kurepesa Risti keskelt ilmselt siiski ei kao. „Me mõtlesime naabritega, et paneme vankriratta posti otsa, siis saavad kured sinna pesa ehitada. Kurepesa on nagu küla sümbol ja ma ei taha seda lammutada,” ütles Gorelashvili.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments