Läänemaa naiskodukaitsjad võistlevad koormusmatkal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Naiskodukaitsjad kaks aastat tagasi rännakmatkal “Valge laev”. Foto: Urmas Lauri

Täna sõidab Naiskodukaitse (NKK) Lääne ringkonna võistkond Viljandimaale, et õhtul startida kaks ööpäeva kestvale sõjalis-sportlikule luurevõistlusele.

31. juulist 2. augustini toimub Viljandi vallas Naiskodukaitse koormusmatk, kus võtavad mõõtu 16 võistkonda üle Eesti. Naiskodukaitsjate poolt väga oodatud võistlus toimub igal aastal erinevas maakonnas,  seekord on korraldaja teatepulk Sakala ringkonna käes.

Kaks ööpäeva kestva sõjalis-sportliku luurevõistluse jooksul kontrollitakse osalejate sõdurioskuseid ja -teadmisi.  Koormusmatk paneb proovile võistlejate füüsilise ja vaimse poole ning naised peavad oskama kasutada baaskursustel õpitut.

Koormusmatkal toimub varjatud liikumine maastikul neljaliikmeliste võistkondadega nii päeval kui ka öösel, vastavalt ettemääratud ajagraafikule ning trassile. Naised peavad täisvarustuses läbima jalgsi teekonna, mille pikkus linnulennult on 33 kilomeetrit. Võistkonnad peab kogu matka jooksul hakkama saama stardist kaasa võetud vahenditega ja liikuma ilma igasuguse kõrvalise abita.

Võistkonnad peavad läbima kõik kaardile kantud kontrollpunktid ja lahendama seal etteantud ülesanded

Läänemaa naiskodukaisjate võistkonna raudvara on Julia Sirkel, kes on palju kogemusi hankinud aastaid NKK koormusmatkadelt, Lääne maleva patrullvõistlustelt Valge Laev ja Sügistormidelt.

Marge Kelder on saanud maitsta ka NKK koormusmatka võlusid ja väiksematel kohalikel võistlustel.

Annely Kotter on uus liige NKK Lääne ringkonna võistkonnas, aga tal on korralik kogemus eelmise aasta Sügistormilt ja kohalikelt väiksematelt võistlustelt.

Anni Leiger on samuti uus liige NKK Lääne ringkonna võistkonnas ja eelnevad kogemused väiksematelt võistlustelt.

Eda Loik, kes on aastaid esindanud NKK Lääne ringkonda suurematel ja väiksematel patrullvõistlusel, andis oma koha uutele tegijatele ja võttis esindaja rolli.

Karel Kelder on samuti abiks võistkonna esindamisel ja abiks oma teadmiste ning kogemustega võistkonna ettevalmistamisel.

Võistlusele antakse start täna õhtul Väluste lasketiirust ja mõõduvõtmine lõpeb pühapäeval lõuna paiku. Sel ajal võib Väluste, Riuma, Rebaste ja Tusti küla piirkonnas kohata kaitseväe vormis ja relvadega naisi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments