0

Augusti algus toob Lihulasse palju sporti

Aasta kaheksas kuu algab Lihulas väga sportlikult. Võistlusi ja üritusi on nii palju, et kuu esimese seitsme päeva sisse mahub sporti igale maitsele.

Kuu algab suure kergejõustiku nädalavahetusega. Kohe 1. augustil algusega kell 12.00 toimub Lihula gümnaasiumi staadionil järjekorras juba seitsmendad Aleksander Kreegi mälestusvõistlused. Lihulast pärit 1938. aasta Euroopa kuulitõukemeistrit tuleb mälestama kogu Eesti kuulitõukeparemik. Sel aastal on loota ka mõne välisriigist pärit atleedi osalemist.

Lisaks kuulitõukele on kavad ka odavise ja kettaheide. Osa võtavad ka noorte vanuseklasside sportlased.

Juba järgmisel päeval kogunevad Lõuna-Läänemaa piirkonna spordilapsed neljandaks kõrgushüppegalaks. Võistlus algab keskpäeval Lihula muusikakooli tagusel muruplatsil, kus võistlesid omal ajal laste vanavanemad. Soovime selle võistlusega veidikenegi praeguse aja lastele näidata, kuidas 60-70 aastat tagasi lapsed sporti tegid. Tol kaugetel aegadel ei olnud maalastel ei naelkingi, ega mugavaid tosse, hüpati liivahunnikutesse ja paljajalu. Üritame ka nüüd veidi selle võistlusega ajas tagasi minna.

Lihula gümnaasiumi jalgpalliväljakutele saabub augusti algul Eesti jalgpalli liidu ja Rimi jalgpallilaager. Lihulas toimub see juba viiendat aastat ja seekord võtab laagrist osa 20 tüdrukut-poissi nii Lõuna-Läänemaalt kui ka kaugemalt. 6. augustil toimub noorte jalgpalliturniir ja samal päeval on laagrilastele kavas kultuuriprogramm, mis päädib Lihula mõisamäel popansambli kontserdiga.

Reedel, 7.augustil algusega kell 17.30 toimuvad Lihula gümnaasiumi staadionil Pärnumaa naiste jalgpalli meistrivõistlused. Eelmisel aastal mängisid finaalis Pärnu JK Vaprus ja Lõuna-Läänemaa JK, linnaklubi sai siis napi võidu.

Laupäeval, 8. augustil alustavad kell 10 päeva tänavakorvpallurid. Lihula gümnaasiumi puitkorvpalliväljakul toimub 3v3 korvpalliturniir. Turniirile on Lihula korvpallitreener Mairo Kanter kutsunud kaheksa kolmikut.

Kell 12.30 algab Lihula gümnaasiumi jalgpalliväljakul Eesti noorte U16 vanusegrupi jalgpalli meistrivõistluste kohtumine. Kohalik noorteklubi Lõuna-Läänemaa JK võtab vastu FC Helios Võru meeskonna.

Peale noorte meistrivõistluste kohtumist ja 3v3 turniiri lõppu algusega kell 16 pannakse pall aga mängu tõelises retrojalgpallilahingule.

Väljakule jooksevad Lihula seeniorsportlased. Ikka need, kellele kooliajal Lihula keskkoolis õppides sport tähtis oli ja päevas vaat et esimesele kohale ka õppimise ees platseerus. Toome palliplatsile 45+ ja ka 50+ vanuses Lihula spordimehed. Sõbralikku mängu aitab mikrofoni taga ohjes hoida Paavo Veermäe.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz