Ekspress: hüljatud Jehoova tunnistajate moodi

Tänases Eesti Ekspressis räägib Haapsalust pärit Margus Nee, kuidas ta pärast ränka võitlust depressiooniga Jehoova tunnistajate kogudusest välja astus, kuid kaotas seetõttu oma perekonna.

„Ma ei soovi kellelegi sellist elu, nagu minul oli,” ütles Margus Ekspressile. Tänavu vabariigi aastapäevast Margus oma suurde, viielapselisse perekonda enam ei kuulu. Ta vanemad ei vaheta temaga enam ühtegi sõna, sest ta julges Jehoova tunnistajate kogudusest sel päeval välja astuda. Justkui oleks Margus istunud bussi ja kaljult alla põrutanud.

Viie-aastasest saadik Jehoova koguduses käinud Margusel tekkisid esimesed kahtlused 2018. aastal. Ta avastas, et ei usu ise seda, mida teistele räägib.

Tänavu aasta alguseks tundis Margus, et ta ei suuda õpetust tõe pähe võtta ning peab kogudusest lahkuma. Pärast kogudusest lahkumist oli Margus justkui kummitus omaenda majas. „Õnneks mul oli säilinud ilmalike sõprade võrgustik, nende tugi oli mulle väga oluline,” rääkis Margus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
teadja
3 aastat tagasi

Need Jehoova tunnistajate käsutäitjad (jooksunaised) käisid tavaliselt kella 19.oo ajal ukse taga kella helistamas ja kui see korter ei avanud välisust, siis valisid nad järgmise korteri, said trepikotta ja jätsid postkasti teate, et ostavad korteri, võivad võlad olla, aitavad uue korteri leida ja nii edasi. Lõpuks sai mul sellest jamast (uksekella helistamisest) isu täis ja läksin välisuksele neile vastu. Proovisid mulle midagi piiblist selgitada, aga ma tegin kiire lõpu nende jutule ja ütlesin rahulikult, et teen politseile avalduse ja alates eelmise aasta suvest on minul rahu majas, ei ole kindel kas teistel ka.

Tõsi on...
3 aastat tagasi
Reply to  teadja

Üks mu tuttav läks advendiajal jehoovakate palvekotta ja soovis neile häid jõulupühi.

Paes
3 aastat tagasi
Reply to  Tõsi on...

Ma käin koguaeg nendega , aga pole leidnud , keda koju tuua

Margus Nee jr
3 aastat tagasi
Reply to  teadja

Korteriühistud võiksid panna oma trepikoja ustele teksti, et Jehoova tunnistajatel mitte tülitada või siis oma korteriuksele panna kiri. Oleks tore, kui saaks nii vähemalt Haapsalu suuremas osas Jehoova tunnistajate ukselt uksele tööst vabaks. Selle kirja eiramisel tuleb neil Jehoova tunnistajatel suur pahandus.

Postimees
3 aastat tagasi

Jumalat pole olemas
Allahh uakbar

Peetrus
3 aastat tagasi

Väärjumalate kummardajate viha on lôputu!

Margus Nee jr
3 aastat tagasi
Reply to  Peetrus

Fanatism võtab inimestelt ära igasuguse inimlikkuse. Jehoova tunnistajate sekt on hea näide sellest.

h.k
2 aastat tagasi
Reply to  Margus Nee jr

Mõni päev tagasi helistas mulle lauatelefonile üks mees ja alustas jutuga,et on ilus hommik ja küsis kas mul piibel on,ütlesin,et ei ole,siis ta hakkas piiblist rääkima ja ütles kui mind huvitab ja arvutikasutaja olen,siis saame sel teemal vestelda,
sain atu et ta on Jehoova tunnistaja ja ütlesin,et ei soovi

Jüri
3 aastat tagasi

Tule taevas appi….kuidas siis on,kas vanemate hooldekodu tasu peab tulevikus see mees ikka tasuma või teeb seda kogudus?

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Jüri

ta peab silmad ja kõrvad lahti hoidma, et need nn usklikud tal majale jeehhat ei tee!

Paes
3 aastat tagasi
Reply to  juss

Löön nad vastu posti paar korda , ongi korras mõneks ajaks …….

Margus Nee jr
3 aastat tagasi
Reply to  Paes

Ära liiga kõvasti löö. 😆

Margus Nee jr
3 aastat tagasi
Reply to  Jüri

See sekt ei maksa ühtegi oma liikmete kulu. Selle asemel nõuab Jehoova tunnistajate sekt oma liikmetelt pidevaid annetusi. Muidusööjaid juhtiva kogu liikmete näol on vaja ju kuidagi üleval pidada. Need mehed ju tööl ei käi.