Ööpäevaga lisandus seitse koroonaviirusega nakatunut

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 955 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 0,7 protsenti ehk 7 inimese testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus viis positiivset testi tulemust Harjumaale (kolm Tallinna), üks Ida-Virumaale ja üks Raplamaale. Ida-Virumaa juhtumi puhul on tegemist koldega, millest tänaseks on nakatunud 13 inimest, kes elavad kolmes maakonnas. Harju- ja Raplamaa juhtumite puhul oli tegemist nakatumistega töökohal või perekondlikus ringis, kahel juhul on nakatumise koht teadmata.

Läänemaale uusi nakatunuid ei lisandunud. Läänemaal on rahvastikuregistri andmetel nakatunuid olnud 14. Kõik nad ei ole haiguse ajal Läänemaal viibinud, vaid on olnud teistes maakondades. Haiguse on läbipõdenud Läänemaal viibides viis inimest, neist on haigusest tervenenud neli inimest. Läänemaal on testitud 1823 inimest.

Hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 14 inimest, juhitaval hingamisel pole ühtegi patsienti. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 69 inimese elu. Neist kolm on olnud Lihula hooldekodu elanikud.

Tänaseks on haiglast koju saadetud 355 inimest, lõpetatud 368 COVID-19 haigusjuhtumit.

Tänase seisuga on tervenenud 1 697 inimest. Neist 1 317 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (77,6%), 380 inimese puhul (22,4%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil, st ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud enam kui 93 tuhat esmast testi, nendest 1 965 ehk 2,1 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments