0

Teemaplaneeringu ja planeeringule koostatud keskkonna­mõju strateegilise hindamise aruande avalikustamine

Avatar

oie.riives

oieri60@gmail.com

Vormsi vallavalitsus teatab Vormsi valla üldplaneeringu maakasutuse põhisuundade ja juhtotstarbe ning ehitustingimuste täpsustamise teemaplaneeringu (Teemaplaneering) ja Teemaplaneeringule koostatud keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) aruande avalikustamisest.
Vormsi vallavolikogu algatas 30.04.2012 otsusega nr 9 Teemaplaneeringu ja KSH 28.05.2012 otsusega nr 24. Vormsi vallavolikogu võttis 25.05.2020 otsusega nr 6 Teemaplaneeringu vastu ja suunas avalikustamisele.
Teemaplaneering käsitleb kogu Vormsi valla territooriumi (u 95 km²) ning määrab selle pikaajalised ruumilise arengu eesmärgid. Teemaplaneeringuga luuakse üldplaneeringule uus maakasutus- ja ehitustingimusi täpsustav materjal. Maakasutus ja ehitustingimuste täpsustamise eesmärk on säilitada Vormsi omanäolisus ja väärtuslikud miljööalad, vältida ehitamist põllu- ja metsamaale ning lahendada ka ebasoovitav väga väikeste, alla 20 m² ehitiste ehitamine aladele, kus on üheselt mõistetav, et ehitustegevus ei ole lubatud. Volikogu eesmärk on luua kõigile arusaadav lahendus, millega suudab vald oma väärtuslikku maastikku paremini kaitsta ja järeltulevatele põlvedele säilitada.
Teemaplaneeringu lahendused sobituvad üleriigilises planeeringus Eesti 2030+ toodud üldprintsiipidega elukeskkonna kvaliteedi, toimepiirkondade ja transpordi arenguks. Teemaplaneering on kooskõlas kehtiva Lääne maakonnaplaneeringuga. Teemaplaneeringuga kavandatu ei too eeldatavalt kaasa olulisi negatiivseid keskkonnamõjusid, sh ei ole oodata riigipiiriülese mõju ega Natura 2000 võrgustiku aladele avalduva negatiivse mõju esinemist.
Strateegilise planeerimisdokumendi
koostamise osapooled
• Koostamise algataja ja kehtestaja on Vormsi vallavolikogu (Hullo küla, 91301, Vormsi vald, Läänemaa; e-post: volikogu@vormsi.ee).
• Koostaja ja koostamise korraldaja on Vormsi vallavalitsus (Hullo küla, 91301, Vormsi vald, Läänemaa; e-post: vv@vormsi.ee).
• Üldplaneeringu koostamise konsultant on OÜ Pärnu Instituut (Riia mnt 14-7, 80013 Pärnu; e-post: parnuinstituut@gmail.com).
• KSH koostaja on Lemma OÜ (Värvi tn 5 – A308, Tallinn, 10621; e-post: info@lemma.ee).
Vastu võetud Teemaplaneeringu ja KSH aruandega on võimalik tutvuda Vormsi valla veebilehel https:­//atp.amphora.ee/vormsivv/index.aspx?itm=193984 või Vormsi vallavalitsuse kantseleis tööaegadel.
Teemaplaneeringu ja KSH aruande kohta saab esitada ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi kirjalikult avaliku väljapaneku ajal 15.06.2020–17.07.2020, saates e-kirja vallavalitsuse e-posti aadressile või esitades oma arvamuse kirjalikult Teemaplaneeringu paberkausta juurde hiljemalt 17.07.2020 kell 16.
Teemaplaneeringu ja KSH aruande avalik arutelu toimub 24.07.2020 kell 10 Hullo rahvamajas või kiigeplatsil.

Vormsi vallavalitsus

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz