Eilne Läänemaa nakatunu liikus tänasesse statistikasse

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 258 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 8 ehk 0,6 protsenti osutusid positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus 5 positiivset testi tulemust Harjumaale (nendest 4 Tallinna), 1 Ida-Virumaale, 1 Pärnumaale ja 1 Läänemaale. Üks 17.05 positiivne testi tulemus on liikunud 18.05 statistikasse, mistõttu väheneb ühe võrra eilne positiivsete tulemuste arv (10 asemel 9). Statistikas liikus eilne Läänemaa nakatunu, kes elab Lihula hooldekodus.

Läänemaal on koroonaviirus tuvastatud kümnel inimesel. Neist neli elavad Lihula hooldekodus, kolm mujal Eestis. Kaks Läänemaal elavat nakatunut on viirusest paranenud.

Viirusesse on nakatunud on kaks 20-24, üks 30-34, 35-39, 40-44 ja 55-59 aastased mehed ning neli üle 80aastast naist. Nakatunud naised elavad Lihula hooldekodus.

Terviseameti Lääne regioonijuht Kadri Juhkam ütles, et Lihula hooldekodu 13 nakatunust kümme on viidud Pärnu haiglasse ning kolm viiakse täna Lääne-Tallinna keskhaiglasse. Nädala lõpus tuleb hooldekodu naistemajas taas testimine – testimisele lähevad kõik töötajad ja kümme seni negatiivse testi andnud hoolealust.

Kokku on Läänemaal testitud 1393 inimest. 10 000 elaniku kohta on Läänemaast testitud rohkem vaid Saaremaal ja Hiiumaal.

Hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 44 inimest, neist 3 on juhitaval hingamisel. Tänaseks on haiglast koju saadetud 298 inimest, lõpetatud 309 haigusjuhtumit.

Tänase seisuga on tervenenud 1 458 inimest. Neist 938 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (64,3%), 520 inimese puhul (35,7%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund, kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 64 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud üle 71 tuhande esmase testi, nendest 1 791 ehk 2,5 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Maailmas on koroonaviirusesse nakatunud enam kui 4,4 miljonit inimest, viiruse tõttu on surnud üle 300 tuhande inimese.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Covid
3 aastat tagasi

Kust saabus haigus nende vanainimesteni?

Miks...
3 aastat tagasi

Jälle Pärnumaal/Lihula Südamekodus/nakatanu kuulub Läänemaa registrisse!

miks, miks...
3 aastat tagasi
Reply to  Miks...

Mitu korda seda peab kordama – nakatunud on rahvastikuregistri alusel nimekirjades! Olgu see Südamekodu, haigla või keegi kellelgi külas – see ei puutu asjasse.

. Tea ,et.
3 aastat tagasi
Reply to  miks, miks...

Haiglas oled ravil, hooldekodus elad.Rahvastikuregistris saad ka oma teise elukoha registreerida,kus pikemalt viibid.Seadus seda ei kohusta ja hooldekodu juht seda ei tee.Sellepärast on Terviseameti andmed maakondades mitte tõepärased.

Nimi
3 aastat tagasi
Reply to  Miks...

Inimesel on kodu Läänemaal kuhu ta on sisse kirjutatud. Hetkel viibib hooldekodus. Arusaadav?