Haapsalu Linnamajandus kaotas halduri ja kaheksa maja

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu Linnamajanduse juht Peeter Vikman Tallinna maantee maja ees, mille ühistu otsustas valida uue halduri. Arvo Tarmula

Haapsalu Linnamajanduse juht Peeter Vikman Tallinna maantee maja ees, mille ühistu otsustas
valida uue halduri. Arvo Tarmula

Haapsalu Linnamajanduse ASi endine juhataja Marvel Alp alustas tegevust ettevõtjana ning lõi linnafirmalt üle kaheksa ühistu haldamisteenuse.

„Märtsi viimasel päeval tuli Marvel Alp avaldusega ja teatas, et lahkub maist. Alp põhjendas oma soovi sellega, et tahab tegeleda oma pereettevõtte arendamisega. Ta mainis ka seda, et plaani üks osa on jätkata kortermajade haldamisega,” rääkis Haapsalu Linnamajanduse ASi juht Peeter Vikman.

Vikman tunnistas, et Alpi otsus tuli ebameeldiva üllatusena. Pärast arutelu lepiti kokku, et mõlema poole jaoks on parem lahendus see, kui Alp lahkub kohe ja saab 30 päeva töötamise asemel seaduses ette nähtud kompensatsiooni.

„Miks ma nii otsustasin – tundsin, et olen liiga kauaks ühte kohta tööle jäänud,” selgitas Alp.
Ta lisas, et on üle 11 aasta Haapsalu Linnamajanduses töötanud. „Ühel hetkel lihtsalt ei jaksa nii suures mahus enam tööd teha. Siis tuleb mõelda, kuidas teha tööd nii, et jaksaks,” selgitas ta.

Alp ütles, et tema poolt polnud see rusikad taskus laialiminek.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
42 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vasja Vase tänavalt
3 aastat tagasi

Linnamajanduse prognoositud AASTAKÄIVE ca 400 000 eurot. Juhi palk 3000 kuus + nipet-näpet nõukogule + kontori kulud (üür, paber, tint ja banaanid). Üle nagu ei jäägi midagi, puudu jääb. Aga oli aeg, kus aastakasum oli 500 000 eurot. Vot see on bisnäss.

Äri on äri
3 aastat tagasi

Sellisega ei tahaks küll asju ajada, kes oma endisel tööandjal naha üle kõrvade tõmbab. Ei tea millega Marvel need majad ära moosis.

Lugeja
3 aastat tagasi
Reply to  Äri on äri

See ongi konkurents. Tarbija ise otsustab kumb on parem. Mis selles ebaseaduslikku olla saab. Ebaseaduslik tegu oli hoopis teises artiklis.

Arvamus
3 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

Pole ebaseaduslik aga ei lõhna hästi. Korrektne oleks ennem öelda oma ülemusele, et tahan lahkuda, jõud ei käi üle. ja seejärel teha oma firma ja kuulutada, et pakun ka haldusteenust, mitte enne kui oled meepoti ääres hakata ülemuse tagaselja maju ära rääkima. Kuidas majad teadsid enne teda valida kui polnud üldse avalikustatud, et Alp Linnamajandusest lähkub. Järelikult pidi ta juba varem hakkama Vikmani seljataga kihutustööd tegeme.

Ka arvamus
3 aastat tagasi
Reply to  Arvamus

Marvel on üldse üks libe kala.

Siiboja
3 aastat tagasi
Reply to  Ka arvamus

Lihtsalt suli ikka , nimetame asju õigete nimedega vast .

Elanik
3 aastat tagasi
Reply to  Arvamus

MITTE kihutustööd , vaid reklaami. Pole oluline mis ajahetkel ettevõtlik inimene oma plaane peab. Naiivne oleks neid asju enne lahkumist rääkida. Ütleks et lausa rumal arvamine.

Elanik
3 aastat tagasi
Reply to  Äri on äri

Ei saa öelda et linnamajandusamet oma tööd hästi teeb. Suurimad numbrid “teenuse” eest koorivad just nemad. Teenus ise aga on olematu. Loomulikult oli nurinat palju ja nii need majad neil sõrmedevahelt kaovad.
Vastava kogemusega ja juba tuttavate majadega endale ettevõte luua on üsna tavapärane jätk tegijatele. Ega ta neid siis jõuga enesele saanud. Ühistud pidid ikka huvitatud olema. Ja ju siis oli ka põhjust. Elu näitab kas nende majade käekäik paraneb. Linn aga peaks oma tegevusele ja kuludele kriitilise pilguga vaatama. Selle asja nimi on konkurents ja ses pole midagi taunitavat.

Valt
3 aastat tagasi

Marveliga nõus. 15 maja ongi see piir mida suudab üks haldur korralikult hallata

to Valt
3 aastat tagasi
Reply to  Valt

Elan ka majas mida haldab Alp. Tegevus 0. Kui teha ei jõua, siis ei ole mõtet ka nii palju maju võtta, aga suurt palka on ikka hea saada. Kui sa jõuad ainult 15 majaga tegelda, kuidas said korraga juhataja ja haldur olla.

to Valt
3 aastat tagasi
Reply to  Valt

Anna andeks , mees pole siis küll täie mõistusega . Töötab 11 aastat ja alles siis jõuab kohale , et suudab tegeleda ainult 15 majaga.

Miks
3 aastat tagasi

Anna palun teada kes see uimane on

Suli
3 aastat tagasi
Reply to  Miks

Sa ikka eriline uimane, kes ei tea kes on Uimane.
Uimane: kümneid kordi kriminaalselt karistatud väljapressimiste, katuse pakkumiste, peksmiste jne eest. Istunud aastaid vangis ja lõppkokkuvõttes jällegi puhas mees Suku kompaniis. Kui ei tea täpsemalt, siis küsi Suku enda käest, sest tema kamraad.

Jehitusettevötja
3 aastat tagasi

Marvelil oli huvitav komme suruda igale poole uimane toimetama. Muu konkurents oli välistatud.

Miks
3 aastat tagasi

Miks kustutatakse kommentaare?

Sama küsimus
3 aastat tagasi
Reply to  Miks

Kaks korda lugesin kommentaari perekond Alpide toimetamistest nii Linnahoolduses kui Linnamajanduses negatiivses võtmes ja mõlemad kommentaarid on kadunud. Kelle käsi on mängus?

Pealkiri
3 aastat tagasi

küll on alles pealkiri välja mõeldud – Linnamajandus kaotas halduri ja 8 maja.
Kas keegi vastutab ka sellise kadumise eest. Kuidas saavad ühes asutuses asjad nii olla, et juhataja tagaselja sebitakse endale majad?

Reet
3 aastat tagasi
Reply to  Pealkiri

Kuhu kadusid haldur koos 8 majaga?

Juku
3 aastat tagasi
Reply to  Reet

Haldur halduriks. Inimesi ikka kaob. Aga 8 maja ja keegi ei märka?

Arvaja
3 aastat tagasi
Reply to  Pealkiri

Kaotas – õnnetus, ärapanev uudis, müüb hästi. Näitab Lääne eluka ajutegevuse omapära.

Arvaja
3 aastat tagasi

Praegu rahavaesel ajal võiks linn mõelda Linnamajanduse müügi peale. Saaks mingi 100 tuhat mis polegi nii väike summa. Mõne aja pärast ei osta seda enam keegi. Pole vaja mõelda kogu aeg nende vene muttide häältele kelledele linnajuhid igasugu pudrumägesid lubavad

Huvitav
3 aastat tagasi
Reply to  Arvaja

Kes ostaks 100 000 Linnamajanduse?

linlane
3 aastat tagasi
Reply to  Arvaja

Millest võiks kujuneda sinu arvates linnamajanduse hind? Sellel firmal pole ju põhivara, isegi kontoriruume rendib linnahoolduselt tehnikast rääkimata.Iga korteriühistu võib ise valida halduri ja pole neist keegi kinnistatud linnamajanduse külge. Ei saanud Vikman aselinnapeana hakkama ja läheb ka linnamajandus laiali, see on aja küsimus, sest ei ole seal enam veidi vähegi asja tundvat haldurit.

Eks
3 aastat tagasi

See firma ikka oma taskute täitmiseks loodi, mis muidu mõtet

tee oü ja ainult kuluta
3 aastat tagasi
Reply to  Eks

Kas mõnel äriühingul on muu eesmärk, kui raha teenida?

Vello
3 aastat tagasi

Tean, et Haapsalu Majahalduses on raamatupidamise teenuse hind küll poole väiksem kui Linnamajanduses