Koroonaviirusesse nakatunud ei tohi kodust väljuda

Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula
Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula

Eriolukorra tõttu andis peaminister Jüri Ratas korralduse, mille järgi muutub rangemaks koroonaviirusest tingitud kodus püsimise korda nii haigestunu kui tema pereliikme või sama elupinda jagava kaaslase jaoks. Koroonaviirusesse nakatunud ei tohi lahkuda oma elukohast kuni on terved.

Haigestunud või nendega samas kohas elavad inimesed võivad püsivast elukohast lahkuda vaid tervishoiutöötaja või politseiametniku korraldusel või isikute elu või tervist ohustava hädajuhtumi korral.

Korralduse täitmist kontrollib politsei- ja piirivalveamet.

Samuti jäävad korralduse järgi üle Eesti kohalikes kaubanduskeskustes avatuks 16 postkontorit. Avatuks jäävad üksnes need postkontorid, mille saadetisi ei saa sama linna piires mujale ümber suunata. Nende seas on ka Lihula postkontor, mis on suletud, sest pole töötajat.

Samuti võivad kaubanduskeskuse külastajate jaoks suletud kaupluses käia poe omanik ja töötaja. Eelkõige on see vajalik e-poest kauba müügi korraldamiseks või näiteks lemmikloomakaupluses loomade eest hoolitsemiseks.

Samuti muutis Ratas erandeid, mille järgi võivad Eestisse siseneda. Eestisse tohivad tulla haigusnähtudeta välismaalased, kes on seotud elutähtsa teenuse toimepidevuse tagamisega. Samuti inimesed kelle Eestisse saabumine on seotud siinse ettevõtte seadme hooldamise, remondi-, garantii- või info- ja kommunikatsioonitehnoloogia alase tööga, kui see on vajalik siinse ettevõtte tegevuse tagamiseks.

Korraldused kontrollib valitsus üle taas kahe nädala pärast.

PM2050K
PM2051K
PM2052K

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments