Haapsalu hakkab õpilastele toiduabi jagama

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu linnavalitsus teatas, et linna üldhariduskoolides õppivatele õpilastele hakkab linn eriolukorra ajal jagama toiduabi. Arvo Tarmula
Haapsalu linnavalitsus teatas, et linna üldhariduskoolides õppivatele õpilastele hakkab linn eriolukorra ajal jagama toiduabi. Arvo Tarmula

Haapsalu linnavalitsus teatas e-kooli kaudu lastevanematele, et linna üldhariduskoolides õppivatele õpilastele hakkab linn eriolukorra ajal jagama toiduabi, kuna teatud osale õppuritele on see ka kaugõppel olles äärmiselt oluline.

Haapsalu aselinnapea Kaja Rootare sõnul jagatakse abivajajatele toidupakke soojendatava toiduga.

Toiduabi taotlemiseks on kaks võimalust. Üks võimalus on, et lapsevanem teavitab klassijuhatajat toiduabi vajadusest ning täpsustab kontaktid ja taotlemise põhjuse.
Teine võimalus on vanemal või eestkostjal esitada kirjalik taotlus Haapsalu linnavalitsusele. Taotluses tuleb märkida taotleja nimi, isikukood, elukoht, toetuse taotlemise põhjus.

Neil, kellega on juba isiklikult ühendust võetud või kes on juba taotluse esitanud, seda uuesti esitama ei pea.

Linn pakub õpilastele toiduabi eriolukorra lõppemiseni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linnakodanik
4 aastat tagasi

Imestan, kuidas see mõte alles nüüd linnaametnike teadmisesse jõudis? Enamus vabariigi koolivõrgust hakkas selliselt toimima kohe, kui koolid kinni läksid. Linnavalitsuse palgal on kaks kõrgelt tasustatud toitlustusspetsialisti, kes istusid senini tegevusetult. Ma ei saa sellest aru, miks lapsevanemad peavad avalduses märkima veel toetuse taotlemise põhjuse? Kõik põhikooli õpilased on ju riigi toidul?

linnakodanik2
4 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

Kas saab olla lollimat küsimust – toetuse taotlemise põhjus? Linnavalitsusel peaks asi olema selgemast- selgem – riik on pannud õpilased toidule. Nüüd kui toimib e-õpe peaks linnavalitsus mõtlema selle peale, kuidas tänases olukorras lapsi toitlustada. Õigem olnuks küsimus – kes ei taha? Aga selle taustal saaks pakkuda välja omapoolseid võimalusi ja rakendada töösse nii linnavalitsuses töötavad “toiduspetsialistid”, kui ka koolide kokatädid ja toidujagajad. Vähekindlustatud peredele on kriisiolukorras suur tugi igapäevane koolitoit. Nende perede kooliskäijad, kes ehk tavatoitu ei vaja, võiksid saada iganädalase puuviljade ja piimatoodete pakikese, neid lapsed ikka söövad vitamiinivaesel ajal. Tehke tööd, siis tuleb armastus!

memm
4 aastat tagasi

Väga hea mõte, praeguses olukorras on iga tegu ja abi ning samuti hea sõna suure väärtusega.Peaksid nüüd ikka pered sellest soovi avaldama ja mitte mingil juhul valehäbi või midagi sellist mõtlema. Vaadake kui paljud hotellid ja söögikohad jagavad oma varud laiali, milleks lasta rikneda, see on ju toit.
Samuti on kena ,et linnavalitsus sellise asja käivitab Olge terved.