Sotsiaaldemokraatide ettepanek lubab viiruskahtlusega inimestele maksta hüvitist esimesest päevast

Lääne Elu

info@le.ee

SDE esimees Indrek Saar. Foto: Erlend Štaub
SDE esimees Indrek Saar. Foto: Erlend Štaub

Sotsiaaldemokraadid algatasid täna riigikogus ravikindlustuse seaduse muutmise eelnõu, mis võimaldab neil töötajatel, kes jäävad viirusnakkuse haiguse kahtlusega koju, saada haigushüvitist esimesest päevast alates.

„See samm pidurdab kindlasti viiruse levikut ja aitab kaitsta Eesti inimeste tervist. Ta on õiglane nende suhtes, kes jäävad viiruseohu tõttu töölt eemale  – väheneb nii töötajate kui tööandjate rahaline koormus. Tulenevalt kriitilisest olukorrast paluvad sotsiaaldemokraadid eelnõu menetleda kiirkorras,” ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Indrek Saar.

Täna kehtiv ravikindlustuse seadus ei võimalda maksta haigushüvitist nakkushaigluskahtluse korral. Sotsiaaldemokraatide eelnõu loob selleks võimaluse. Töötajad, kes jäävad perearsti määratud korras nakkushaiguse kahtlusega koju, saavad haigushüvitist esimesest päevast alates.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Majaomanik
2 aastat tagasi

Seda halba,mida sotsid Eestile on teinud ei jõua üleslugeda!

juss
2 aastat tagasi

Sotsid maksku enne ossinovskite poolt tekitatud kahju riigile tagasi, siis tulgu suud pruukima!

Veebe
2 aastat tagasi

See pole ainult sotside idee, aga avaldatakse nagu oleks. Ega s enne valimisi on hea viiruspaanikat ära kasutada ja võimsaid loosungeid üles riputada. Ei vali teid ikkagi!