Anvar Samost: tähtpäevakõnede pohmell

Anvar Samost. Foto: erakogu

Kolme aasta jooksul on Eesti juhid pidanud ja Eesti rahvas kuulanud suure hulga pidukõnesid, nüüd võiks neile mõtete kogumiseks uue aastani moratooriumi panna.

Eesti vabariik on 100 aastat vana. Õigemini 102 aastat, aga 100. sünnipäeva tähistamine on kestnud kaks aastat niisuguse intensiivsusega, et iga Eesti inimene, kui ta ootamatult üles äratada, vastab automaatselt: „Eesti 100!”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (vabatahtlik)
4 aastat tagasi

…”30 aastat oleme selgelt paremad olnud edasi tormamises ja nõrgemad kõrvalmõjude haldamises…” On peaaegu sama sügavad sõnad kui T.H. Ilvese:”See mis tõi meid siia, ei vii meid enam edasi.” Ometi pole uut plaani sündinud, ei Lp nimetatute suust/sulest ega ülepea. Kui hoog on toonud meid sinna, kust me enam edasi minna ei oska, või minek oli nii tormav, et kõrvalmõjusid ei märganud enne kui nad meid jalust niitsid… Aga tark ju ei torma. Vist küll kõige suuremad suurmehe sõnad on ikka need J. Hurda öeldud “…peame saama suureks vaimult”. Paraku senini vist täitmata ja meile arusaadavalt (st ajas muutuvalt) lahti… Loe rohkem »