5

Läänemaa haigla soovitab koroonaviiruse kahtluse korral kiirabi kutsuda

Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa haigla ravijuhi Kai Tennisbergi sõnul käitub Haapsalu haigla koroonaviiruse kahtluse korral vastavalt instruktsioonidele ja on selleks valmis.

„Kui inimesed käituvad vastavalt soovitustele, siis ei peaks nad üldse meie haiglasse sattuma,” ütles Tennisberg.

See tähendab, et ohutsoonis viibinud ja haigeks jäänud inimene peab kutsuma kiirabi, mis viib haige otse Tallinna haiglatesse.

Kui aga juhtub, et koroonaviiruse kahtlusega inimene satub Läänemaa haiglasse, siis esmalt uurivad meditsiinitöötajad haige käest, kas ta on käinud ohupiirkondades – põhja-Itaalias, Hiinas, Iraanis, Singapuris, Jaapanis või Lõuna-Koreas. Kui tuleb välja, et inimene on nendes kohtades reisil olnud ja haigussümptomitega, kutsutakse inimesele järgi haiguse kahtlusest informeeritud kiirabi.

„Meie koroonaviiruse proove ei tee,” ütles Tennisberg.

Tennisbergi sõnul on külvatud asjatut paanikat ja koroonaviirus ei ole nii nakkav. Tennisberg ütles, et arvatavateks haigeteks loetakse inimesi, kes on olnud vähemalt 15 minutit teadaolevast haigest vähem kui kahe meetri kaugusel. Isegi kui haigega olla samas bussis, kuid istuda erinevates bussi otsades, ei ole Tennisbergi sõnul nakkusohtlik, vaid ohtlik on kui kindlalt haige on istunud kaks rida ees- või tagapool.

Samuti loetakse haigega kontaktis olnuteks need, kellega haige koos elab, kellega on kätelnud või kelle peale on kindlalt koroonaviirusega inimene köhinud. Nende inimestega käitub haigla samamoodi nagu ohutsoonist tulnud inimestega.

Tennisberg soovitas ettevaatusena käituda nii nagu viirushaiguste perioodidel ikka – pesta käsi, mitte teiste peale aevastada, mitte käia rahvarohketes kohtades ja ruume tuulutada. „Katkuülikonda ei ole vaja – need on nendele, kes tegelevad kindlalt haige inimesega, et haigust edasi ei levitaks,” ütles Tennisberg.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Postimees
Postimees

Vikerkaar Raadio Stuudiosse oli kutsutud keegi Joller.. Ilmselt kastivabriku direktori ja Aasta arstiks valituna sattus rahva naeruAluseX…
Ilmselgelt Karmen Joller ei jaga meditsiinilisest arstiabist mitte munnigi.. Aga näe teebTö{tukassale Sexpertiise… Kuidas selline tont on paberid omandanud???

Agu
Agu

Millised paberid teil on? Lõpetamata haridus või mõni vingem paber kuskilt kõrge müüri tagant?

Postimees
Postimees

Ja Joller kinnitab.. Et tuleb käsi pesta…
Sellised tondid tuleb eluks ajaks Sunnitö{le saata.
Mitte üheski kaupluses teenindada..
Ise teab.. Mille eest

Riikonvalmis
Riikonvalmis

Nüüd hakatakse vaikselt end liigutama ja inimesi informeerima. Vägisi jääb mulje nagu tahetaks viiruse levikut soodustada. Kui jätta kasutusele võtmata abinõud, siis Itaalia stsenaarium on meile ilmselt garanteeritud. Halvemal juhul saame hiinat teha. Aafrika piirkond on veel puutumata või ei ole suudetud haIgusjuhtumeid diagnoosida. Isegi kui meil endist on ükskõik, siis peaks arvestama, et on teisi, kes võtavad asja tõsiselt ja tahavad end hoida tervetena. Rohkem sallivust!

Selliselt käitudes ei maksa imestada kui inimesed hakkavad uskuma vandenõusi ja mida iganes veel.

jah
jah

Palun tehke endale selgeks millega tegemist on, milleks selline paanika ma ei saa aru!? Pealkirju loete ainult meedias või?

wpDiscuz