Välimööbli trendid 2020. aasta kevad-suviseks hooajaks

Peagi on saabumas soojad ilmad ja taas on võimalus nautida päikest oma koduaias. See aga tähendab uue välimööbli soetamist ning põnevust uue ja hubase eksterjööri loomise ees. Küll aga mida aeg edasi, seda teadlikumaks inimesed oma kodu sisustamise osas muutuvad – siin on paar trendi, mis aitavad Sul valida aiamööblit, mis ei ole ainult praktiline, vaid ka stiilne.

Kasuta välimööblit, mis sarnaneb siseruumide mööbliga

Paljud inimesed eelistavad terassil istuda oma lemmiktugitoolis. Nüüd on see võimalik – ilmastikukindlad diivanid ja toolid on täiesti olemas tänu uutele tehnoloogilistele lahendustele ja disainidele. Lisaks sellele, et nad on võrreldes tavapärase plastikust aiamööbliga kordades mugavamad, on nad ka väga stiilsed täiendused Sinu aias. Kui Sinu peres on lapsed, siis tasuks ka nemad värkse õhu kätte tuua – näiteks laste lamamistoolidega on võimalik lähemalt tutvuda siin.

Funktsionaalsus ja liikuvus

Aina rohkem eelistavad inimesed mugavust ja uuendusi, mistõttu on oluline leida välimööbel, mis oleks mitmekülgne ja kergesti transporditav. Eriti kasulikud on kokkupandavad toolid ja lauad, mida on kerge hoiustada. Või siis näiteks hoiukastid, kus on sees küll külmik, kuid sobivad ideaalselt ka istumisasemeks või lauaks. Nii on võimalik muuta kasvõi iga päev on aia väljanägemist vastavalt maitsele ja tujule ning vajadusel mööbel tagasi tuppa tuua.

Keskkonnasõbralikud ja kombineeritud materjalid

Inimesed muutuvad ajaga aina enam teadlikumaks meie planeeti puudutavates probleemides. Nii ka tootjad, kes üritavad kaasas käia muutustega ning luua kõrge kvaliteediga mööblit, mis oleks valmistatud keskkonnasõbralikest materjalidest. Kuna Eestis võib ilm olla suvel üsnagi muutuv, siis materjale valides kindlasti veendu, et tegu oleks ilmastikukindlate materjalidega.  Samuti on populaarseks muutumas kombineeritud materjalid ühes esemes. Näiteks on populaarsed toolid, millel on küll alumiiniumist raam, kuid ilmastikukindlast tekstiilist iste ning polüestrist käetoed.

Maalähedaseid värvid

Kaasaegse sisustusstiili kohaselt on väga populaarsed värvivalikud valge, pruun, hall, türkiissinine, roheline ja roostega sarnased värvid. Arvesta, et aias on palju rohelist värvi, siis seetõttu eelista pigem heledamaid ja neutraalsemaid toone. Kirevaid värve soovitatakse pigem kasutada väiksemates detailides nagu dekoratiivpadjad või mõni üksik laud või tool.

Sisusta minimalistlikumalt

Mida vähem, seda parem – see käib ka sisustuse kohta. Minimalistlik interjöör loob Sinu aias avarama ja rohkem mõtestatud atmosfääri. Väldi üleliigseid dekoratsioone ja mööblit ning eelista pigem praktilisi esemeid. Nii säästad nii ruumi kui ka raha.

Valgustus ja tuleasemed

Õige valgustus on oluline osa iga aia puhul. Seda eriti õhtustel aegadel kui külla on tulnud sõbrad ja pere. Tänapäeval on eriti populaarsed LED valgustid, mis on kergesti kontrollitavad telefoni teel, muutes oma värvi ja heledust. Kui LED tulede sättimine ja ülespanek on liiga tülikas, siis sobivad hästi põrandalambid.

Sarnaselt valgustusele tagavad hubasuse ka tuleasemed, mis on nii valguallikaks hämaral ajal kui ka suurepäraseks aia täienduseks päevasel ajal. Eksklusiivse disainiga asemed suudavad hetkega muuta Sinu aia välimust stiilsemaks.

Aeda sisustades võib alati tekkida küsimusi, kuidas võimalikult efektiivselt ja stiilselt seda teha. Pidades meeles eelnevalt mainitud trende, siis on võimalik tagada stiilne välimus mitte ainult selle aasta kevad-suviseks hooajaks, vaid ka pikemaks ajaperioodiks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments