Homme on Haapsalus suur robootikavõistlus

Võistlusel hindab žürii robotite välimust ning nendega lahendatavaid ülesandeid. Arvo Tarmula

Laupäeval on Haapsalu kultuurikeskuses First Lego League robootikavõistluse Lääne-Eesti eelvoor, kus osaleb 20 võistkonda üle Eesti.

Võistlus koosneb neljast osast. Žürii hindab õpilaste valmistatud robotite disaini, uurimustöös lahendatud probleeme, meeskonnavaimu ja kohapeal robotitega lahendatud ülesandeid.

Robotidisaini hindamine tähendab võistluse korraldaja, innovatsioonikeskuse Innokas juhi Angela Leppiku sõnul seda, et žürii vaatab, kui targalt on õpilased roboti ehitanud. „Mitu andurit või mitu mootorit robotil on, kas robot lahendab korraga mitu ülesannet või ainult ühe,” selgitas Leppik.

Samuti tutvustavad õpilased oma varem valminud uurimustööd, mis lahendab linnaruumis olevaid probleeme. Leppik tõi näiteks, et ühe Innoka võistkonna töö keskendub joodiku vabale pingile. Seda, kuidas õpilased probleemi lahendasid, saab Leppiku sõnul teada laupäeval.

Võistlus on mõeldud 9-16aastastele õpilastele. Haapsalu eelvoorus osalevad tiimid Soomest, Ida-Virumaalt, Harjumaalt, Pärnumaalt, Hiiumaalt. Läänemaalt osaleb võistlusel kaks Innoka meeskonda.

Leppiku sõnul on neil eesmärgiks innustada ka teisi Haapsalu koole võistlusest osa võtma.

Lisaks Haapsalule toimuvad võistluse eelvoorud veel seitsmes Eesti paigas. Haapsalu eelvooru viis paremat lähevad edasi finaalvõistlusele Tallinnas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments