TÜ kliinikumi juhile Priit Eelmäele avaldavad kliinikute juhid umbusaldust

Haapsalu taastusravihaigla juht Priit Eelmäe. Foto: Arvo Tarmula
Priit Eelmäe asus Tartu ülikooli kliinikumi juhtima 2018. aasta lõpus. Varem juhtis ta Haapsalu taastusravihaiglat. Foto: Arvo Tarmula

Tartu ülikooli kliinikumi all tegutsevate kliinikute juhid avaldavad umbusaldust kliinikumi juhatuse esimehele Priit Eelmäele, kes teatas kolmapäeval neile otsusest koondada kõik kliinikujuhtide ametikohad. Priit Eelmäe juhib kliinikumi 2018. aasta lõpust, varem juhtis ta Haapsalu neuroloogilist rehabilitatsioonikeskust.

16 kliiniku juhid saatsid seepeale reedel TÜ Kliinikumi nõukogu liikmetele välja juhatuse esimehe vastu suunatud umbusaldusavalduse, ettepanekuga Eelmäe oma ametikohalt vabastada, vahendas ERR.

Umbusaldusavaldusele alla kirjutanud kliinikute juhid, kes kõik töötavad üksiti Tartu ülikooli arstiteaduskonnas õppejõududena, heidavad Priit Eelmäele ette soovi kaotada kliinikute juhtide ametikohad. Umbusaldajate sõnul on nad kaotanud igasuguse usalduse ja ei näe, et praeguses õhkkonnas oleks võimalik rahulikult töötada ja kliinikumi eesmärke täita.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jaa
4 aastat tagasi

eks mõned inimesed ongi oma ametipostidel aastakümneid.Nagu kinnine ring,kedagi sisse ei lasta.

õige mees
4 aastat tagasi

keep going, Priit

Rein
4 aastat tagasi

Usun Priit Eelmäed, ju nii on parem, ju neil pole seal nii palju tööd, et palgal hoida.

juhi ametikoht jääb ikka alles
4 aastat tagasi
Reply to  Rein

Ega palk ja kulud kuhugi kao. Juhtidele tekitatakse vaid ajaline piirang ametis olemiseks ja konkursid valimiseks. Mõni on siiani saanud olla mitukümmend aastat ametis, see olukord tahetakse lõpetada. Ja seda juba “vanad peerud” ei salli.

Robin
4 aastat tagasi

Ja siis imestatakse miks Eesti Tervisesüsteem nii pekkis on, kui raha lihtsalt mittekuhugi voolab. Ja vaat kui keegi üritab midagi muuta, siis see küll siin riigis mõnedele korda ei lähe.

ootaks natuke
4 aastat tagasi
Reply to  Robin

Kuidas see rahade liikumisega seotud peaks olema? Kliinikute juhtide kohtadele korraldatakse konkursid uute leidmiseks. Kust see paistab, et siis raha enam juhtidele ei kulu? Pealegi on jälle puder liiga kuum söömiseks. Kord väidetakse, et kliinikute juhid pole kuulnudki uutest kavadest, siis jälle, et needsamad juhid on isegi allkirjastanud ümberkorraldused.